На кордоні з Польщею затримали поляка, який намагався вивезти з України понад 18 тисяч фунтів стерлінгів

Новини 25 Січня, 2018 94

Фото ДФС

Вчора,24 січня, в пункті пропуску «Шегині» митного поста «Мостиська» працівники Львівської митниці ДФС виявили незадекларовані 18 тисяч 980 фунтів стерлінгів.

Так, громадянин Республіки Польщі, який повертався із службової поїздки з України як водій вантажного автомобіля, під час письмового декларування заявив про наявність сигарет та валютних коштів у сумі 2200 євро. Після перевірки заявлених відомостей та завірення митної декларації під час митного контролю вантажного автомобіля на оглядовому майданчику в кабіні водія виявлено незадекларовані за встановленою формою 18 тисяч 980 фунтів стерлінгів, інформує ДФС у Львівській області.

Відповідно до ст. 257 МКУ, декларування здiйснюється шляхом заявлення за встановленою формою (письмовою, усною, шляхом вчинення дiй) точних вiдомостей про товари, мету їх перемiщення через митний кордон України, а також вiдомостей, необхiдних для здiйснення їх митного контролю та митного оформлення.

Таким чином громадянин Польщі намагався перемістити через митний кордон України готівкові кошти (фунти стерлінгів), не заявивши у митній декларації точних та достовірних відомостей (наявність, найменування та кількість).

За ст.472 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил. Незадекларовану валюту вилучено. Справу для розгляду скерують до суду.

Коментарі

Позначки: ,