На коліях Львівської залізниці з початку року загинуло 30 людей

Новини 13 Липня, 2018 222

Фото ілюстративне. Джерело: "Магістраль"

Укрзалізниця констатує зростання кількості невиробничого травматизму на Львівській залізниці.

Як повідомили у медіа-центрі «Магістраль»  ПАТ «Укрзалізниця», найбільше люди калічаться на коліях регіональної філії «Південно­-Західна залізниця», зафіксовано зростання кількості випадків невиробничого травматизму в регіональних філіях «Львівська залізниця», «Одеська залізниця» та «Південна залізниця».

«Варто зазначити, що на Львівській магістралі суттєво погіршилася статистика смертельно травмованих порушників правил поведінки на залізничній колії. Поточного року загинуло 30 осіб, проти 19 у 2017­-му», – зазначається у повідомленні.

«На переїздах великі плакати демонструють водіям і перехожим жахливі наслідки порушення встановлених правил поведінки на колії, але людей це не зупиняє. Інтелігентно вдягнені, з сумками та папками, люди похилого віку, дорослі, малі українці поспішають на роботу, до магазину чи в інших справах протоптаними через колії стежками, що окроплені кров’ю», – наголошується в інформації.

Укрзалізниця зазначає, що відомство планує, з метою максимально обмежити доступ сторонніх осіб до небезпечних зон залізничної інфраструктури, встановлювати «паркани від смерті».

«Укрзалізниця докладає зусиль, аби максимально обмежити доступ сторонніх осіб до небезпечних зон залізничної інфраструктури. Відповідно до Програми з попередження нещасних випадків невиробничого характеру на залізничному транспорті України, на 2018 р. заплановано спрямувати на встановлення парканів уздовж колій поблизу станцій та інші заходи 69 млн грн. Наразі загальна довжина змонтованого огородження поблизу шести станцій – понад 2,1 км», – повідомив директор Департаменту охорони праці та промислової безпеки ПАТ «Укрзалізниця» Валерій Сусленко.

За  даними прес-центру Львівської залізниці (станом на 12 липня), з початку 2018 року, на території Львівської залізниці зафіксовано 53 випадки травмування громадян, з яких 35 – зі смертельним наслідком. За аналогічний період 2017 року стався 41 випадок невиробничого травматизму, в тому числі 21 – зі смертельним наслідком.

 

 

 

Коментарі