На Форумі місцевого розвитку обговорили події у ПАРЄ

Новини 25 Червня, 2019 74

Битва за правду і міжнародне право буде жорсткою, адже Україна має нагадувати європейським партнерам про те, з якою метою створювалась організація ПАРЄ.

Про це під час пленарної дискусії «Розвиток українських регіонів крізь призму євроатлантичної інтеграції» заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона наголосила, що її особисто не може не турбувати ті події, які учора відбулись у ПАРЄ.

«Нас не може це не турбувати те, що цієї ночі відбулось у ПАРЄ», – наголосила вона і додала, що рішення української делегації про те, щоб не брати участі у пленарному засіданні – це адекватний крок, проте надалі Україна мусить активно відстоювати свої інтереси.

«Ми бачимо, що надалі битва за правду і міжнародне право буде жорсткою і жорсткішою. Якщо ми не будемо нагадувати європейським партнерам та колегам з Європи про Росію, то за нас ніхто це не зробить. Бачимо, що вони, м’яко кажучи, трошки забувають, для чого ця організацію взагалі створювалась», – сказала віце-прем’єр-міністр.

Вона наголосила, що українська делегація надалі має бути активно присутньою у ПАРЄ.

Водночас Климпуш-Цинцадзе наголосила, що закріплений в українській Конституції курс на ЄС та НАТО надалі стане певним запобіжником. «Адже зараз нова українська влада чітко не каже, чи буде змінювати вектор розвитку України, закладений у Конституції», – відзначила Климпуш-Цинцадзе.

Генерал армії України Віктор Муженко додав, що ми надалі все більше бачимо виклики та загрози, які стоять перед нами з Росії, у тому числі і військові загрози. «Чи спроможна Україна сама себе захистити?! Україна повинна бути у складі коаліції, якою є НАТО. Членство у НАТО – це стратегічна мета України», – сказав він.

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук відзначив, що в Україні не тільки залишається, але й збільшується національний вектор на вступ нашої держави у ЄС та НАТО. Він відзначив, що песимізму після нічних подій у ПАРЄ немає і бути не може.

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак додав, що екологія і навколишнє природне середовище є великим без пековим фактором української держави.

«Угода про Асоціацію – це пріоритет не тільки зовнішньої, але й внутрішньої політики України. Український уряд і країни НАТО борються з відходами в Україні», – зазначив Семерак.

Координатор з питань України Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень Яцек Ключковський додав, що «ми б хотіли, щоб Україна якомога швидше інтегрувалась у європейську та євроатлантичну спільноти.

«Це важливо не тільки для України, але і для Польщі, оскільки Україна перебуває на першій лінії фронту з Росією», – наголосив Ключковський.

 

Коментарі

Позначки: ,