На Форумі місцевого розвитку обговорили інструменти фінансування проектів розвитку

Новини 26 Червня, 2019 79
На Форумі місцевого розвитку обговорили інструменти фінансування проектів розвитку

На Форумі місцевого розвитку обговорили інструменти фінансування проектів розвитку

У Трускавці на Форумі місцевого розвитку обговорили інструменти фінансування проектів розвитку.

Голова Загальних зборів Бордош-Абауй-Земпленської області (Угорщина) Терек Деже відзначив, що механізмів отримання допомоги з ЄС є багато, але процеси отримання цієї допомоги, підписання договорів та отримання грантів проходять дуже повільно.

Член правління Любельського воєводства Здіслав Швед зазначив, що у Польщі діє 16 спеціальних економічних зон, але їх потрібно створювати більше. Він розповів, що протягом 2014-2019 років

Директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків розповів про фінансову картину області, зазначивши, що за останні п’ять років подвоївся обсяг фінансового ресурсу місцевих бюджетів області.

Директор Представництва Фонду міжнародної солідарності Павел Кост розповів про напрямки діяльності Фонду, зазначивши, що у своїй діяльності фонд користується чотирма принципами, зокрема прив’язкою до подій в Україні, а також акцентують на довготривалості проектів. «Організація разових івентів нас не цікавить», – сказав Кост. Він також зазначив, що Фонд підтримує реформу децентралізації та освітню реформу, а також пілотні проекти місцевих громад.

Програмний менеджер Спільного Технічного Секретаріату Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 Лоліта Гедо додала, що карпатські ініціативи становлять значну проектів Програми.

Коментарі

Позначки: ,