На Дрогобиччині запалили факел нового газового родовища

Новини 27 Жовтня, 2017 82

Видобувні запаси оцінюють в 600 млн. куб. м

Сьогодні, 27 жовтня, поблизу села Городківка Дрогобицького району у межах XVII Міжнародного економічного форуму відкрили нове Бистрицьке газове родовище, – інформує прес-служба ЛОДА.

Видобувні запаси цього родовища, виходячи з проведених пошуково-розвідувальних робіт, оцінюють в 600 млн. куб. м. Добовий видобуток з двох свердловин на Дрогобиччині очікують в розмірі 70 тис. куб. м. Звідси постачають природній газ на великі промислові підприємства на території всієї України.

“Вчора ми відкривали сонячну та вітрову електростанції, а сьогодні відкриваємо нове газове родовище. Це чергова цеглинка в будівництво нашої держави, в розбудову регіону. Дуже важливо, що сьогодні ми відкриваємо родовище під час Економічного форуму, адже і громадськість, і представники бізнесу говорять про позитивний інвестиційний клімат в області. Бачимо, що ті договори, меморандуми, які були підписані в межах форуму, свідчать про те, що у Львівщину ще буде інвестовано не один мільйон доларів чи євро”, – зазначив під час відкриття газового родовища Ростислав Замлинський.

Загальний обсяг інвестицій, який дав змогу відкрити родовище склав 95 млн. грн.

У наступному році планується продовження пошукових робіт, буріння 4-х розвідувальних свердловин і збільшення добового видобутку до 150-200 тис. куб. м на добу.

Ілюстрація: Прес-служба ЛОДА

Коментарі

Позначки: ,