На Дрогобиччині експонується виставка “100 років боротьби: Українська революція 1917-1921”

Новини 17 Липня, 2018 329

Фото Дрогобицької РДА

У селі Верхні Гаї Дрогобицького району відбулося відкриття фото-документальної виставки “100 років боротьби: Українська революція 1917-1921”.

16 листопада в культурному центрі громади с.Верхні Гаї відбулося відкриття фото-документальної виставки “100 років боротьби: Українська революція 1917-1921”.

Як повідомляє Дрогобицька РДА, верхньогаївський сільський голова, історик за фахом Володимир Ханас, розповів присутнім про історичні події, яким присвячена виставка, та подякував райдержадміністрації за можливість приймати таку подію. Під час заходу відбувся також перегляд тематичних документальних фільмів.

Фото Дрогобицької РДА

Довідка. Виставка “100 років боротьби: Українська революція 1917-1921” підготовлена Українським інститутом національної пам’яті до 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Проект в простій та цікавій формі розповідає про події Української революції. У підготовці виставки використано більш ніж 250 унікальних документів та фотографій. Виставка складається з 21 банеру та розповідає історії провідників революційного руху, детально висвітлює різні аспекти творення Української державності 1917 – 1921 рр. Виставка, яка передається районами області з ініціативи облдержадміністрації та Львівського музею визвольної боротьби, перебуватиме на Дрогобиччині протягом тижня.

Автори проекту: Володимир В’ятрович, Ярослав Файзулін, Вікторія Яременко, Віталій Огієнко, Анатолій Хромов, Богдан Короленко, Зоя Бойченко, Наталія Бик.

Дизайнери: Ганна Беркутова, Ольга Сало.

Організатор виставки: Український інститут національної пам’яті.

 

Коментарі

Позначки: ,