На Дрогобиччині активізувалися автовикрадачі і автозлодії

Новини 29 Січня, 2019 93

Скриншот відео

Останнім часом на теренах Дрогобицького району на Львівщині,  почастішали крадіжки цінних речей з автомобілів, особливо, з іномарок, а також випадки щодо викрадення транспортних засобів.

Про це повідомляє «Муніципальна варта Дрогобича».

«Уважніше пильнуйте за своїми автівками. Дрогобичани та гості міста, останнім часом на теренах Дрогобиччини почастішали крадіжки цінних речей з автомобілів, особливо, з іномарок, а також випадки щодо викрадення транспортних засобів. Злочинці «нового покоління» на сьогоднішній день здебільшого володіють відмінною технікою, як правило, закордонного виробництва. Крутиться, скажімо, біля вашого автомобіля пацан у навушниках, слухає музику. А, насправді, сканує вашу «протиугонку», яку згодом має можливість відключити, не докладаючи зайвих зусиль», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що візьмімо до прикладу випадки, коли викрадачі брали в свої злочинні угрупування професійних кишенькових злодіїв, які спритно вели свою діяльність при вході автостоянки. Вони викрадають з кишень власників автівок ключі та пристрої для керування сигналізацією.

Платні гаражі та автостоянки, також не є повною гарантією безпеки автомобіля. Дуже часто злодії підкуповують охоронців стоянок, або просто щедро частують їх «оковитою», або ж відволікають їхню увагу з метою викрасти, чи «обчистити» обране авто.

Трапляються навіть випадки, коли неуважні власники автівок залишають ключі у замку для запалювання. Так чинити у жодному випадку не слід. Навіть якщо відходите від машини на кілька метрів. Вкрай небажано також передавати ключі від вашого автомобіля співробітнику автостоянки, чи мийки.

По можливості не залишайте автомобіль біля театрів, ресторанів, кафе, стадіонів, тощо. Злочинці розуміють, що в таких місцях автомобілі паркують на кілька годин, і таку можливість безсоромно використовують в своїх цілях.

«Все частіше трапляються випадки, коли для нахабного заволодіння автомобілем, або іншим майном громадян, злочинцями провокуються інсценовані конфлікти, з’ясування відносин на вулицях, тощо. Якщо вас, скажімо, звинуватили в порушенні правил дорожнього руху, спробуйте з’ясувати цей конфлікт біля найближчого патруля. Пересуваючись автомобілем, намагайтеся не підбирати незнайомих вам попутників, особливо, гарних дівчат. Вони можуть бути співучасницями бандитів. Допустимо, попросить така красуня зупинитися на хвилинку біля ліска, щоб – «ну ви розумієте»… А там вас уже чекають її подільники в масках і з пістолетами …», – йдеться у дописі.

Крадіжки з автомобілів – як не стати жертвою злодіїв!Способів проникнення у салон автомобіля чимало: шляхом вільного доступу (незамкнені вікна чи двері), шляхом розбивання вікна, зламу замків, пошкодження дверей, підбору ключів та коду до сигналізації тощо. Для скоєння такої крадіжки зловмиснику інколи достатньо кількох десятків секунд – розбити скло, вхопити річ, що лежить на видному місці та втекти.Як вберегтись:- Не залишайте цінні речі у салоні автомобіля, зокрема мобільні телефони, сумочки, планшети, ноутбуки, відеореєстратори та інше- Завжди замикайте автомобіль та вмикайте охоронну сигналізацію, навіть якщо виходите на кілька хвилин і не йдете далеко від авта, зокрема, проводжаючи дітей у школу, виходячи за дрібними покупками та інше- Навіть на ходу двері автомобіля повинні бути заблоковані – в окремих випадках зловмисники викрадають майно з автомобілів, які повільно рухаються у заторах чи стоять перед світлофорами- Міняючи колесо, оглядаючи розбиту фару, відповідаючи на чиїсь запитання – завжди тримайте автомобіль в полі зору – можливо у такий спосіб один зловмисник відволікає вашу увагу, а інший – викрадає речі з салонуЯкщо ви стали жертвою автозлодіїв, негайно телефонуйте на оперативну лінію 102 та повідомте про місце скоєння крадіжки, час, опишіть викрадене майно та, якщо ви володієте такою інформацією, прикмети зловмисників. Залишайтесь на місці події до приїзду поліцейських.

Опубліковано Світланою Добровольською Вівторок, 29 січня 2019 р.

Відео: ГУ Нацполіції у Львівській області

 

Коментарі

Позначки: , ,