На днях має бути рішення Венеціанської комісії щодо освітнього закону, – Павло Клімкін

Новини 30 Листопада, 2017 89

Павло Клімкін

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Новий освітній закон – це українська справа, а діалог з Угорщиною щодо мови навчання для національних меншин буде вестися виключно на державному рівні. А хто там кого консультує – то інше. Про це в Івано-Франківську заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо консультацій уряду Угорщини з  народним депутатом із фракції Опозиційного блоку Нестором Шуфричем з приводу освітнього закону.

«Я вважаю, що освітній закон – це справа України. Це ми будемо визначати, що ми можемо робити і як ми маємо це робити. Це, безумовно, буде здійснюватись з громадою. В Закарпатті це будуть угорська, румунські громади. Це – наша українська справа. А хто там кого консультує – це інше, його особиста справа. Звичайно, ми будемо розмовляти з Угорщиною, і ми зацікавлені, аби вона нам допомагала, але виключно на державному рівні», – зазначив Клімкін.

Він зауважив, що найближчим часом відбудеться його зустріч з міністром закордонних справ Угорщини, і розмова буде «як з друзями і партнерами», без жодних ультиматумів і політичних заяв.

«Це – не дипломатичний конфлікт. Це – наш діалог з угорцями. Так, складний, кажу відверто. Ультиматум може ставити хто завгодно, але ультиматуми ми не сприймаємо. Ми хочемо говорити», – сказав Клімкін і зауважив, що Україна очікує найближчими днями рішення Венеціанської комісії щодо освітнього закону і визначення в ньому державної мови.

Коментарі

Позначки: