На Бродівщині відновились унікальні карстові водойми (ФОТО)

Новини 15 Лютого, 2019 122

Фото: Львівська ОДА

Під час обстеження карстових водойм «Сині вікна», що у НПП «Північне Поділля», працівники відділу рекреації та туризму провели черговий зимовий огляд. Цьогоріч дві карстові воронки вщент заповнені водою.

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Як зазначається у повідомленні, також природохоронці зауважили, що вода відновлює свій колір яскравої бірюзи. Ще взимку 2016 року, вода у карстових водоймах зникла взагалі. Та вже через рік почала набиратися знову. В 2018 році води було у карстах вже достатньо, та все ж вона була каламутною і мала зеленкувато-болотяний відтінок. І лишень цієї зими вода кришталево-чиста й відновлює свій попередній бірюзовий відтінок.

Карстові водойми «Сині вікна» – це унікальний природний об’єкт, який планується найближчим часом використовувати у рекреаційно-туристичній діяльності. Вони розташовані на одній із ділянок майбутнього пішого туристичного маршруту, проект якого уже напрацьовано працівниками відділу рекреації та туризму «Туристичні принади Вороняцького горбогір’я».

Фото: Львівська ОДА

Вже цього літнього сезону мандрівок тут можна помилуватись мальовничими просторами заповідних територій НПП «Північне Поділля».

Коментарі

Позначки: , ,