На Бродівщині відкрили новий елеваторний комплекс

Новини 16 Серпня, 2018 48
На Бродівщині відкрили новий елеваторний комплекс

На Бродівщині відкрили новий елеваторний комплекс

На території Львівської області відкрилися майже 200 нових виробничих потужностей

Сьогодні, 16 серпня, у місті Броди відкрили новий елеваторний комплекс ПП «Західний Буг», інформує прес-служба ЛОДА.

«Команда підприємства сьогодні вчергове демонструє те, яким чином можна долучитися до того, щоб розвивати свою господарку, розбудовувати місцеві громади, регіон та, зрештою, будувати всю країну. Дякую за те, що ви дійсно соціально відповідальний бізнес та своєю продукцією популяризуєте Україну закордоном, – зазначив у вітальному слові перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Також він додав, що завдяки співпраці аграріїв, підприємців із владою, Львівщина сьогодні активно розвивається у різних напрямках, в тому числі агропромисловому.

«За останні три роки, починаючи з 2016, на території Львівської області відкрилися майже 200 нових виробничих потужностей. І це принципова позиція голови Львівської ОДА Олега Синютки для того, щоб скоординувати зусилля всіх контролюючих, дозвільних органів та отримати максимальний режим сприяння. Саме тому була створена Служба інвестора, яка супроводжує на кожному етапі той інвестиційний проект, який реалізується на території області. Упродовж останніх років збільшується кількість робочих місць. Динамічно зростають і експортні можливості Львівщини. Також ми інвестуємо кошти насамперед в соціальну і дорожню інфраструктуру. Це нам вдалось реалізувати завдяки власним зусиллям кожного окремого мешканця області, а також законодавчим ініціативам Президента України», – додав Ростислав Замлинський.

Новий елеваторний комплекс складається із 8 силосів  місткістю по 500 тон кожен. Загальна виробнича потужність елеватора по зберіганню насіння та насіннєвого матеріалу становить 15 тис тон.

«Бути в Європі ми зможемо лише тоді, коли ми будуватимемо сучасні, конкурентні об’єкти, які будуть виробляти сучасну конкурентну продукцію. Я гордий тому, що це робиться на Львівщині і що ми до того дотичні. Щороку компанія Західний Буг інвестує у будівництво приблизно 25 млн грн. Це виробничі потужності, або об’єкти соціальної інфраструктури для власних працівників», – розповів заступник директора ПП «Західний Буг» Юрій Одноріг.

Довідково

Приватне підприємство «Західний Буг» – аграрна компанія, основним напрямком діяльності якої є вирощування зернових, технічних та кормових культур, їх зберігання та реалізація.

Підприємство засноване у 2003р. і почало свою діяльність на 2 тисячах гектарів землі. З 2011р. в межах підприємства працює агрохімічна лабораторія. На основі лабораторних досліджень агрономи-аналітики розробляють систему живлення рослин. У 2012р. в структуру підприємства увійшли три елеватори у Бродівському, Буському і Сокальському районах з потужністю одночасного зберігання 78 тисяч тонн зерна, а з 2013р. в м. Броди введено в експлуатацію сучасний насіннєвий завод, продуктивність  роботи якого становить 200 тонн насіння зернових культур за добу. Діяльність компанії концентрується на продукції наступних видів насіння: сої, гороху, ярої пшениці, озимої пшениці та озимого ячменю.

У 2014р. підприємство отримує статус елітного і репродукційного насіннєвого господарства. У 2015 р. введено в експлуатацію першу лінію складів силосного зберігання насіннєвого матеріалу на Бродівському елеваторі.

З 2016 р підприємство повністю перейшло на  технологію безвідвального обробітку грунту.

На даний час в кількох регіонах Львівщини та Волині орендовано 36 тисяч гектарів землі. На підприємстві працює близько 400 працівників.

Основні види діяльності підприємства: вирощування зернових, технічних та кормових культур, доробка та зберігання зернових і технічних культур, гуртова торгівля товарним зерном і насінням, вирощування і приготування насіння, виробництво готових кормів для великої рогатої худоби, надання послуг аграрної лабораторії та картографування, надання послуг сільськогосподарською та спецтехнікою, а також з діагностики та ремонту сільськогосподарської та спецтехніки.

Коментарі

Позначки: ,