На Бродівщині відбудеться концерт духової музики “Підкамінь”

Новини 08 Серпня, 2019 129

У середу, 14 серпня, у смт. Підкамінь Бродівського району Львівської області відбудеться концерт духовної музики за участю камерного оркестру «Віртуози Львова». Початок о 12:00 год, інформує прес-служба Львівської облради.

“Концерт, що триватиме на території Монастиря походження дерева Хреста Господнього, без сумніву, надасть додаткових фарб святу Маковея, яке відзначається саме 14 серпня. Запрошуємо всіх на унікальне мистецьке дійство! До зустрічі у Підкамені!”, – сказав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Варто зауважити, що захід відбуватиметься в рамках проекту «Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні», що реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

“Цим концертом духовної музики також хочемо нагадати мешканцям Бродівщини та усім гостям про цінність Підкамінського Монастиря, привернути увагу до тутешніх пам’яток, а їх тут є чимало. Атмосферна локація заходу та магічна музика зачаровуватимуть і точно не залишать нікого байдужими”, – зазначає виконавча директорка Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин.

Крім того, у всіх відвідувачів буде унікальна можливість почастуватися медом від місцевих пасічників.

Довідково: Реставрація монастирського комплексу здійснюється у рамках проекту “Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні”, що реалізується Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

Проект спільно реалізують:

– Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» (UA) – головний партнер.

– Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації (UA).

– Римокатолицька парафія св. Ядвиги в Мокободах (PL).

– Римокатолицька парафія Різдва Пресвятої Богородиці в Голублі (PL).

Коментарі

Позначки: , , , ,