На батьківщині гетьмана Сагайдачного відбудеться Міжнародний фестиваль української слави

Новини 25 Липня, 2018 102

Фото: ZIK

У селі Кульчиці – малій батьківщині гетьмана війська Запорізького Петра Конашевича-Сагайдачного, що в Самбірському районі Львівської області, відбудеться  Міжнародний фестиваль української слави «Кульчиці-фест».

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, 29 липня у селі Кульчиці Самбірського району відбудеться VIII Міжнародний фестиваль української слави «Кульчиці-фест». Цьогоріч фестиваль присвячений 400-річчю походу козацького війська під проводом гетьмана України Петра Конашевича Сагайдачного на Москву.

Як зазначається у повідомленні, в межах заходу проведуть Всеукраїнську науково-історичну конференцію та презентують науково-документальний фільм «Похід Сагайдачного на Москву» за участю режисера фільму, лауреата державної премії імені Івана Франка Тараса Каляндрука.

Під час фестивалю відбудеться урочиста хода козаків, різноманітні майстер-класи та показові виступи школи бойового гопака.

Свою творчість презентують виконавці, козацькі хори, вокальні ансамблі, професійні та аматорські художні колективи Самбірщини та Львівщини, Івано-Франківська, Тернополя, Кривого Рогу, Дрогобича.

Фестиваль відбудеться за підтримки Львівської ОДА.

Довідка. Село Кульчиці є батьківщиною військового, політичного і громадського діяча, гетьмана реєстрового козацтва, кошового отамана Запорізької Січі Петра Конашевича Сагайдачного та героя Віденської битви 1683 року, рятівника Відня, засновника першої кав’ярні Європи Франца-Юрія Кульчицького.

Коментарі

Позначки: ,