МЗС радить українцям виявляти пильність під час подорожей автошляхами Франції

Новини 22 Листопада, 2018 93

Фото: УНІАН

У зв`язку з протестами

Міністерство закордонних справ України радить українцям виявляти пильність під час подорожі автомобільними шляхами Франції та виконувати вказівки влади у зв`язку з протестами проти підвищення цін на пальне.

Про це йдеться у рекомендаціях департаменту консульської служби МЗС України у зв`язку з протестами «жовтих жилетів» у Франції, – передає УНІАН.

«У зв’язку з протестами «жовтих жилетів» проти підвищення цін на пальне у Франції МЗС рекомендує …виявляти підвищену пильність та обачність під час подорожей автомобільними шляхами країни, чітко виконувати вказівки та рекомендації сил безпеки і місцевої влади, бути готовими до перевірки документів та особистого контролю представниками правоохоронних органів, мати при собі документи, які посвідчують особу, відстежувати інформацію щодо заходів безпеки в місцях перебування, не брати участь у несанкціонованих акціях протесту, триматися подалі агресивно налаштованих учасників протестів», – зазначили у відомстві.

В МЗС нагадують, що законодавством Франції передбачені певні правила організації та проведення масових зібрань, надання дозволу правоохоронним органам на здійснення адміністративних обшуків, перевірок транспортних засобів, затримання підозрілих осіб, а також значні штрафи за участь у несанкціонованих акціях протесту, блокуванні руху транспортних засобів, а також за непокору представникам влади.

Як повідомляють ЗМІ, по всій Франції відбулося понад 2000 акцій протесту, сталося чимало сутичок із правоохоронцями. За останніми даними постраждали 229 людини, у тому числі шестеро отримали серйозні травми.

Коментарі

Позначки: , , ,