МЗС нарешті відповіло на різкі заяви Вітольда Ващиковського

Новини 04 Листопада, 2017 87

Ілюстративне фото

Очільникові зовнішньополітичного відомства Польщі пояснили, що в Україні немає антипольських настроїв

Міністерство закордонних справ України офіційно відповіло на недавні висловлювання міністра закордонних справ Республіки Польща  Вітольда Ващиковського про ймовірність запуску процедур, які заборонять в’їзд до країни українцям, які демонструють антипольські погляди.

У МЗС України наголошують, що в Україні немає антипольських настроїв. Більшість українців абсолютно позитивно ставляться до Польщі, попри розбіжності в оцінках складного історичного минулого. В українському суспільстві є чітке розуміння необхідності подальшого зміцнення співпраці з Польщею як в інтересах двох народів, так і всієї Європи.

Підтвердженням цьому є сотні тисяч українців, які зараз проживають в Польщі.

Водночас МЗС України нагадують про досягнуте свого часу порозуміння з Варшавою у тому, що історичне примирення можливе за європейським християнським принципом Прощаємо і просимо пробачення”.

“Переконані, що ми маємо йти до примирення шляхом взаємного сприйняття один одного, а не нав’язування своєї точки зору. Цей принцип польській стороні було запропоновано втілити у практичну площину шляхом підписання і реалізації відповідної дорожньої карти, проте відповідь все ще очікуємо”, – йдеться в офіційному коментарі Міністерства закордонних справ України.

Україна є відкритою до співпраці, у тому числі, з історичної проблематики, – переконують українські дипломати.

Коментарі

Позначки: , , ,