МЗС Британії: Рішення РФ про вихід з СЦКК може зашкодити Мінським угодам

Новини 21 Грудня, 2017 113

Ілюстративне фото

В МЗС Британії занепокоєні рішенням Росії щодо виведення своїх представників зі Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК)

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті британського МЗС.

“Ми занепокоєні виходом Росії з СЦКК. СЦКК відіграє важливу роль у сприянні припиненню вогню на сході України”, – заявив речник МЗС.

У Міністерстві наголосили, що рішення РФ ризикує серйозно підірвати Мінський мирний процес, в якому СЦКК має певну роль.

“Дане рішення також буде мати серйозні наслідки для тих, хто перебуває у цьому районі, в тому числі для спеціальної Моніторингової місії ОБСЄ, оскільки СЦКК сприяє численним припиненням вогню на сході України”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 18 грудня МЗС РФ заявило, що Росія припиняє роботу свого представництва у Спільному центрі контролю і координації припинення вогню та стабілізації лінії зіткнення сторін на Донбасі, російські офіцери залишать Україну 19 грудня через нібито “напружену морально-психологічну обстановку” і “зневажливе ставлення українських військовослужбовців”.

В ЄС наполягають на необхідності для РФ виконувати Мінські угоди у зв’язку з її виходом зі складу Спільного центру з контролю та координації  питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Коментарі

Позначки: , ,