Микола Княжицький перемагає на парламентських виборах по мажоритарному округу №116 у Львові

Новини 22 Липня, 2019 118
Микола Княжицький

Микола Княжицький

Микола Княжицький, який балотується від партії “Європейська солідарність”, після обробки 90% протоколів набирає понад 23% голосів

Таку інформацію подано на офіційному сайті Центрвиборчкому.

Народний депутат та голова комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький набрав найбільшу кількість голосів виборців серед кандидатів у одномандатному виборчому окрузі №116 у Львові. Станом на 12:00 ЦВК опрацювала понад 90% протоколів виборчих дільниць округу, пише Еспресо.

Згідно з даними опрацьованих протоколів, Княжицький набрав понад 18 тисяч голосів виборців. Відрив від наступного кандидата складає майже 2,5 тисячі голосів. Штаб Миколи Княжицького вів паралельний підрахунок голосів і опрацював інформацію 100% протоколів з дільниць. Згідно з інформацією штабу нардеп набрав понад 20 тис. голосів виборців. Відрив від кандидатки від партії “Голос” Марти Романяк складає близько 2600 голосів виборців.

“Для мене конкурувати на 116-му окрузі, який для мене є рідним, все одно було досить непросто. Моя головна конкурентка – представниця партії “Голос”. Ця партія у Львові на більшості округах перемагає, тому це була не дуже проста конкуренція, де змагалися між собою не так люди, як бренди” – сказав голова парламентського комітету з питань культури і духовності.

Також нардеп наголосив, що наразі парламент близький до формування однопартійної монобільшості, що для України є прецедентом. За словами Княжицького, це означає, що відповідальність за все, що відбуватиметься в країні, за економіку, за тарифи, за ціни, за міжнародне життя, за відносини з Росією буде лягати на одну людину (президента Зеленського – ред.). Це в свою чергу може привести або до диктатури, або до величезного успіху, або до величезного провалу.

“Моя роль у новому парламенті – робити все, щоб те, над чим я працював, – проєвропейські цінності, європейський вибір України, українська мова і культура, не було під загрозою. Для цього я обирався і буду відстоювати далі. Буду намагатися гідно представляти моє рідне місто Львів і це для мене дуже велика честь і надзвичайно висока відповідальність перед львів’янами.” – заявив Княжицький.

Нагадаємо, що на позачергових парламентських виборах народний депутат Микола Княжицький балотувався по виборчому округу №116 від партії “Європейська Солідарність”, яку очолює V президент України Петро Порошенко.

До одномандатного виборчого округу №116 входять Залізничний район та частина Шевченківського району міста Львів.

Коментарі

Позначки: ,