Михайло Задорожний: «Маємо зберегти курс нашої держави на членство у Євросоюзі і НАТО»

Новини 15 Липня, 2019 219

Фото: "Медіа Дрогобиччина"

Днями кандидат в народні депутати України зустрівся з медіа регіону аби окреслити ключові завдання і напрямки,  з якими йде до парламенту.

За словами Михайла Задорожного, своїм першочерговим завданням бачить комунікацію з  представниками  місцевого самоврядування на предмет моніторингу їхньої думки щодо змін у законодавчій базі, які б полегшити життя краянам на місцях.

“Гарантую регулярно зустрічатися і спілкуватися з виборцями, доносити їхню позицію до перших осіб держави. Обіцяю регулярно звітувати про роботу у Верховній Раді. Ще раз наголошую: думка виборців завжди буде для мене пріоритетною!” – підкреслив Михайло Задорожний

Також  Михайло Задорожний розповів, що за три каденції депутатства в обласній раді йому, за підтримки колег та керівництва облдержадміністрації, вдалося багато зробити для інфраструктури нашого краю. Лише за останні три роки у розвиток дорожнього господарства залучено понад пів мільярда гривень бюджетних коштів. Капітально відремонтовано такі автомагістралі, як Дрогобич – Волоща, Новошичі – Ріпчиці, Дрогобич – Меденичі, Дрогобич – Самбір, Дрогобич – Борислав, Опака – Підбуж. Проведено поточний ремонт низки доріг загального користування та комунальних, у тому числі окремих автошляхів у Дрогобичі, Стебнику, Трускавці й Бориславі.

За сприяння депутата облради значна частина сіл і селищ району стали учасниками різноманітних програм Львівської обласної ради й отримали кошти на облаштування вуличного освітлення, ремонт і будівництво об’єктів соціально-культурного призначення, встановлення дитячих і спортмайданчиків, спорудження пам’ятних знаків українським героям, благоустрій територій, розв’язання екологічних проблем тощо.

“Безперечно, я прагну, щоб ті позитивні зрушення, які ми розпочали на Львівщині і, зокрема, Дрогобиччині, мали продовження, – каже Михайло Задорожний. – Проте добре усвідомлюю, що головне завдання депутата Верховної Ради – не ремонт доріг, бюджетних установ чи освітлення вулиць. На жаль, сьогодні знову на порядку денному постало питання: бути чи не бути Україні! Вже добре помітні кроки нової влади щодо деукраїнізації, її бажання йти на поступки російському агресорові. Маємо протистояти цьому і зберегти курс нашої держави на членство у Євросоюзі і НАТО.”

Торкнувшись теми створення ОТГ, Михайло Задорожний зазначив, що є прихильником децентралізації. Без цієї реформи в Дрогобиччину значно складніше буде залучати кошти державних субвенцій. Але створення ОТГ має бути у форматі, прийнятному для людей. Що стосується Трускавця, то в курортному місті актуальним є питання створення майбутньої ОТГ – мова йде про так званий «Великий Трускавець» до якого мають увійти п’ять сіл. Михайло Задорожний каже – у своїх наявних межах Трускавець вже «задихається», тому нові землі йому потрібні. У селах, які можуть створити з оздоровницею ОТГ, слід розвивати зелений туризм, гольф-поля тощо.

Михайло Задорожний розповів, що в парламенті планує працювати над законопроектами щодо завершення адміністративно-територіальної реформи і децентралізації. Вона потребує завершення. В Україні створені й успішно функціонують понад 800 об’єднаних територіальних громад. Але є регіони, де дотепер не створені ОТГ і там місцеві громади недоотримують від держави значні кошти для свого розвитку. Це стосується і Дрогобиччини.

“Інші першочергові завдання викладені у моїй передвиборчій програмі. Серед пріоритетних – сприяння у розв’язанні екологічних проблем регіону. Насамперед, це зменшення шкоди для довкілля і людей від нафтовидобутку у Бориславі та запобігання подальшим обвалам на території підземних виробітків Стебницького «Полімінералу», – наголосив кандидат в нардепи.

Довідка про кандидата

Задорожний Михайло Леонович – голова правління Дрогобицької райспоживсіплки, двічі – депутат Дрогобицької районної ради (1998-2006 рр), тричі – дпутат Львівської обласної ради (з 2006 року і донині)

Народився 15 листопада 1966 року в селі Мала Білина Самбірського району Львівської області.

Безпартійний, проживає в місті Дрогобич Львівської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія “Європейська Солідарність”.

“Медіа Дрогобиччина”

Коментарі

Позначки: , , , , ,