Націоналізація Приватбанку здійснювалась з точки зору захисту інтересів держави, захисту інтересів 20 мільйонів вкладників банку. Це було елементом захисту від грабіжницьких дій, які висмоктували з країни величезну суму грошей. Про це заявив п’ятий президент України, лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко після відвідання Державного бюро розслідувань.

Він повідомив, що сьогодні слідчі ДБР задавали питання щодо націоналізації Приватбанку.

Петро Порошенко наголосив, що дії у питанні націоналізації банку здійснювались з точки зору захисту інтересів держави і 20 мільйонів вкладників Приватбанку.

«На сьогоднішній день пан Портнов і його камарилья збираються робити тиск через Державне бюро розслідувань», – зауважив він.

«Ми 100% праві. Закон точно на нашому боці. Націоналізація була елементом захисту від грабіжницьких дій, які висмоктували з країни величезну суму грошей. Але чомусь Державне бюро розслідувань і інші правоохоронні органи цим займатися не хочуть», – заявив п’ятий президент України.

Петро Порошенко також зазначив, що пов’язує сьогоднішню подію з подіями обшуку у колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, спалення машини її дітей, тиску на її родину.

«Ми нічого не боїмося», – заявив він.

За його словами, також слідчі задавали питання щодо обставин проведення наради в Адміністрації президента, на якій обговорювали ті ризики і загрози, які з’явилися для країни у зв’язку з прийняттям сумнозвісного рішення Окружним судом по ренаціоналізації або скасуванню націоналізації Приватбанку.

«Ми твердо переконані у своїй правоті», – підкреслив Петро Порошенко.