Соціально-економічний розвиток регіонів України, подальша децентралізація влади, збільшення ресурсних можливостей місцевого самоврядування напряму залежать від того, яким буде склад нового українського парламенту і яка кількість проєвропейських кандидатів отримає мандати у новому скликанні Верховної Ради. Про це Голова Верховної Ради України, другий номер у виборчому списку партії «Європейська Солідарність» Андрій Парубій заявив під час виступу на Четвертому Форумі регіонального розвитку у Трускавці.

«Для реалізації потенціалу регіонів необхідне поєднання усіх джерел енергії. І місцевих громад, і обласних рад, і Верховної Ради України, і Уряду. Я і мої колеги робитимуть для цього все необхідне», – зазначив Парубій.

За словами Голови парламенту, попередні 5 років були дуже комфортними для євроінтеграції, проведення децентралізації, розвитку регіональних програм і залучення коштів ЄС.

«На жаль, після позавчорашнього рішення стосовно повернення РФ в ПАРЄ ми опинилися перед великим викликом, який востаннє був перед нами на Майдані. Чи напрямок європейської інтеграції не буде повільно і поетапно змінюватися після обрання нового президента? Ми бачимо, як підіймає голови «п’ята колона» в різних політичних проектах. І вони йдуть в парламент. Одне з їхніх ключових завдань – зупинити євроінтеграційний напрямок України», – застеріг Парубій.

«В Україні усі важливі рішення приймаються Верховною Радою. І від того, наскільки потужно будуть представлені депутати від проєвропейських, проукраїнських партій, залежатиме, чи ми матимемо Карпатський прорив – чи, навпаки, матимемо реванш і відхід від європейського розвитку України. Ми не допустимо, аби європейських напрямок розвитку нашої країни був змінений і був знівельований», – наголосив Андрій Парубій.