Ми не дамо Путіну обирати президента України, це буде робити виключно український народ – Геращенко

Новини 29 Січня, 2019 77

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко. Фото: УНІАН

Україна не дасть президенту Російської Федерації Володимиру Путіну обирати президента України, це буде робити український народ. 

Про це Прямому повідомила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

“Ми почули, що Путін заявив, що для нього будь-хто важливий аби не Порошенко. Очевидно, що на цих виборах буде змагання між Порошенком і таким колективним Путіним. В цього колективного Путіна може бути 40 прізвищ. І от коли звільнення українських заручників, політв’язнів, військовополонених залежить від однієї людини, від Путіна, очевидно, що він грає на цій найделікатнішій для українського суспільства темі. Для того, щоб шантажувати нею. І, на жаль, відповідь знаходиться тільки у Путіна. Ми маємо тиснути, давити, нагадувати про це на всіх майданчиках”, – повідомила вона

За словами Геращенко, на кожній зустрічі в Мінську Україна вимагає звільнення всіх політв’язнів.

“Власне, я б хотіла і послати такий сигнал ОБСЄ. Ми від них теж чекаємо дуже активної позиції, а не такої під гаслом нейтральності, коли, на жаль, Росія блокує це звільнення заручників. Коли на 13 наших листів вони не дають відповіді”, – додала Ірина Геращенко.

Також Геращенко подякувала “Прямому” каналу за підтримку української делегації в парламентській асамблеї Ради Європи, коли російська пропагандистка Ольга Скабєєва намагалась зірвати ефіри українських політиків і українських медіа.

“Я єдине, що використала – це можливість зачитати усі російські прізвища. Мені здається, я їх зачитала 10 разів за три хвилини. Для того, щоб росіяни почули, що це їх президент Путін не забирає ув’язнених за кримінал росіян в Україні. Нам потрібно використовувати будь-який шанс, щоб російському суспільству донести хто такий Путін”, – наголосила Ірина Геращенко.

Геращенко відзначила, що президентство – це, звичайно, не газ і не нафта, а це лідерство. І лідер має ставити перед собою серйозну високу мету і спонукати свою команду її досягати.

“Нам не просто говорили, що не буде зброї, джевелінів, безвізу, Томосу і такого іншого, а ще й заважали цьому. Реально просили не давати, блокувати. Все вдалось. Тому, якщо не вірити, то і нічого не буде. Мені здається, що президент показав, що він в хорошій політичній формі. Він має дуже міцну політичну підтримку наших партнерів, в нього хороша команда.

І ми будемо працювати разом з українською армією, українським суспільством, журналістами, громадськими активістами над тим, щоб реалізувати цю мету – подати заявку на членство в Європейському Союз та НАТО. Більше того, знаєте реально НАТО має усвідомити, як і ЄС, що це Україна сьогодні захищає східні кордони цих інституцій, якщо ми їх захищаємо, то чому ми досі не члени”, – додала Ірина Геращенко.

Геращенко також наголосила, що Україна не дасть Путіну обирати президента України, це буде робити виключно український народ.

Коментарі

Позначки: ,