Ми маємо зрозуміти, що спалах кору поборемо тільки тоді, коли всі або перехворіємо, або вакцинуємося – епідеміолог Пушкарьова (ФОТО)

Новини 01 Лютого, 2019 279

Сьогодні, 1 лютого, у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі відбулась інформаційна акція “Збережи своє життя – вакцинуйся”.

У межах події спортсменів Львівського регбійного клубу “Сокіл” вакцинували від кору.

Опісля відбувся брифінг.

“Ситуація зі спалахом кору на Львівщині є прогнозована, тому що ще коли був спалах в Румунії, ми всі говорили, що буде спалах і в нас. Тоді ми закликали усіх провакцинуватися і отримати ці 95% вакцинованих і тоді змогли би побороти цей спалах. На сьогодні ми не змогли досягнути такого проценту вакцинованих і зараз дуже активно почав цей вірус знаходити сприятливі організми та передаватися від одної людини до іншої. Ми маємо зрозуміти, що спалах поборемо тільки тоді, коли всі або перехворіємо, або вакцинуємося і тим зупинимося спалах”, –  переконана експерт департаменту з епідеміології Оксана Пушкарьова.

“Інформаційна кампанія, яка зараз проводиться, дає свої результати. Вакцина є якісна, про це говорять і лікарі, і експерти й батьки провакцинованих дітей. Багато з тих батьків, чиї діти не були вакциновані, міняють свою думку і починають вакцинувати дітей. Ми всі відповідальні за здоров’я наших дітей”, – резюмував в.о. заступника директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько.

Додамо, що лише за перший тиждень року на Львівщині вакцинувалося близько 1 тисячі осіб, а вже до кінця січня показник вакцинованих перевищив 5.5 тисяч осіб.

Коментарі

Позначки: , , , , ,