Молитва до митрополита: у Новояворівську запрошують на благодійний проект

Новини 19 Травня, 2019 153
Молитва до митрополита: у Новояворівську запрошують на благодійний проект

Молитва до митрополита: у Новояворівську запрошують на благодійний проект

19 травня, о 17 годині у Новояворівському міському краєзнавчому музеї відбудеться благодійний проект митців «Софія.Молитва до митрополита». Про це у Фейсбуці пише Natali Lyalyuk.

Родина Шептицьких зазнала страшних переслідувань радянською владою.

У 2019 році виповнюється 150 років від дня народження блаженного Климентія Шептицького.

Митрополита Шептицького та всю його родину переслідувала радянська влада, але він не тікав з України та продовжував свою благодійну та освітянську роботу. У 1939 році брата владики Лева разом із дружиною та дітьми розстріляли працівники НКВД, маєток родини розграбували та знищили.
Під час Першої світової війни митрополита Андрея відправили в заслання, та після повернення на Батьківщину він все одно продовжував розвивати Церкву.

У вересні 1944 році Андрей Шептицький тяжко захворів, і передчуваючи свою смерть, скликав до себе монахів, яким заповів не здаватися перед більшовицькою владою.

«Наша Церква буде знищена, розгромлена більшовиками. Але держіться, не відступайте від віри, від святої Католицької Церкви. Вона буде гарнішою, величавішою від давньої та буде обнімати цілий наш народ. Україна звільниться від свого упадку та стане державою могутньою, з’єднаною, величавою, яка буде дорівнюватися другим високо розвинутим державам»,- це було останнє передбачення митрополита Андрея Шептицького.

До сьогодні невідомо, де могила блаженного Климентія у Росії.

Він помер 1 травня 1951 року о 21-й годині в тюремній лікарні Владімірської в’язниці. І поховали отця під стіною тюрми. Він був арештований 5 червня 1947 року у 78-річному віці, у 1948 році радянський режим виніс йому вирок – 8 років позбавлення волі. Половину терміну отець Климентій Шептицький витримав у важких умовах, не зрадивши своєї віри.

Коментарі

Позначки: , ,