Молодь обіграла досвід. КЗ ЛОР ЛУФК – володарі Суперкубка України з водного поло

Новини 30 Вересня, 2019 346
КЗ ЛОР ЛУФК – володарі Суперкубка України з водного поло

КЗ ЛОР ЛУФК – володарі Суперкубка України з водного поло

Ватерполісти КЗ ЛОР ЛУФК стали володарями Суперкубка України з водного поло. Історичний результат команда Юрія Сидоровича здобула у протистоянні проти львівського «Динамо». Матч, який відкривав ватерпольний сезон в Україні, відбувся у Львові у басейні СКА. Напружений і водночас дуже і дуже цікавий поєдинок завершився перемогою «молодих» з рахунком 10:8. Про це повідомив журналіст Богдан Пастернак.
Матч між «динамівцями» та вихованцями училища сміливо можна охарактеризувати протистоянням різних поколінь. У складі «Динамо» було гравці, яким уже за 40, а у команді ЛУФК були і такі кому немає навіть двадцяти. У матчі за Суперкубок України перемогла молодість, хоча цього дня, без перебільшення сказано, виграло усе львівське водне поло.
Протистояння «Динамо» та КЗ ЛОР ЛУФК – зустріч діючого чемпіона та срібного призера останнього чемпіонату України. «Динамівці» у цьому матчі зіграли без легіонерів, що, без сумніву, вирівняло шанси обох команд на перемогу у поєдинку. Загалом у цьому матчі команди зіграли у тих складах, у яких грали минулого сезону, адже чимало «вчорашніх» гравців ЛУФК уже стали не тільки теперішніми «динамівцями», а й гравцями національної збірної України.
Історичний матч між двома львівськими командами пройшов у дуже цікавій та водночас напруженій боротьбі.  З перших хвилин поєдинку команда Юрія Сидоровича захопила лідерство, завдяки двом голам Костянтина Алєксєєва вийшла вперед і могла розвивати свій успіх. Максим Осика не зумів зробити рахунок 3:0 на користь ЛУФК, після чого «динамівці» повністю відновили статус-кво у рахунку. Що цікаво, перші три періоди у матчі завершилися з рахунком 6:6 і в кожному з них обидві команди двічі забивали і стільки ж пропускали. Найкраще команди реалізовували гольові моменти, коли отримували чисельну більшість.
Протягом поєдинку гравці «Динамо» лише одного разу зуміли вийти вперед, однак здебільшого перебували у ролі наздоганяючих. У складі чемпіонів України хоч і були гравці, які виділялися більше, проте у команди ЛУФК таких ватерполістів знайшлося одразу декілька. Перш за все варто відзначити впевнену гру у воротах Нестора Бабського. Матчем за Суперкубок України він усім довів, що його виклик у збірну України – аж ніяк не випадковість. До слова, після матчу надійну гру Нестора відзначив і головний тренер ЛУФК Юрій Сидорович. Окрім Бабського, було ще й кому забивати – Костянтин Алєксєєв і Максим Осика влучно кидали, а Орест Джура корисно грав в атаці, адже заробляв на собі вилучення. До слова, Алєксєєв у матчі забив 5 голів, два з яких з пенальті.
На останній період у матчі команди вийшли за рахунку 6:6, проте номінальні гості двічі зуміли реалізувати більшість і втретє у матчі зуміли вийти вперед на два голи. Цього разу «динамівці» камбек не зробили: при рахунку 8:9 пробити Нестора Бабського так і нікому не вдалося, натомість 10-ий гол у виконанні Романа Грищука розставив усі крапки над «і» у цьому протистоянні. Команда гра «молодих» таки дала результат у цьому матчі. Саме у цьому аспекті підопічні Юрія Сидоровича переграли свого суперника.
Перемігши з рахунком 10:8, гравці ЛУФК не забули на емоціях скупати і головного тренера команди Юрія Сидоровича. Останній став чи не найбільшим творцем цієї перемоги, адже цих гравців він тренував ледь не змалку. Завдяки йому чимало хлопців і отримали путівку у доросле водне поло.
Матч за Суперкубок України. Львів, басейн СКА
«Динамо» – КЗ ЛОР ЛУФК – 8:10 (2:2, 2:2, 2:2, 2:4)
«Динамо»: Костянтин Нікольський, Юрій Маметьєв, Олександр Дядюра, Олег Добуш, Віктор Момот, Володимир Войтенко, Артем Толстіков, Владислав Бабаєнко , Артем Петрусенко, Юрій Сова, Михайло Лісовий – Ярослав Поріцький
Тренер: Олексій Шведов
КЗ ЛОР ЛУФК: Нестор Бабський – Максим Осика, Володимир Ліщинський, Володимир Булачек, Владислав Панченяк, Роман Грищук, Орест Джура, Чінгіз Агаджанов, Ігор Качеджи, Костянтин Алєксєєв, Віталій Степанюк, Антон Погосян – Андрій Лободинський
Тренер: Юрій Сидорович
Голи: 0:1 Алєксєєв (більш), 0:2 Алєксєєв (більш), 1:2 Войтенко, 2:2 Дядюра (з пенальті), 2:3 Добуш (більш), 3:3 Алєксєєв (з пенальті), 4:3 Качеджи, 4:4 Маметьєв (більш),  4:5 Осика, 4:6 Алєксєєв, 5:6 Дядюра (з пенальті), 6:6 Дядюра (з пенальті), 6:7 Осика (більш), 6:8 Погосян (більш), 7:8 Маметьєв (більш), 7:9 Алєксєєв (з пенальті), 8:9 Маметьєв (більш), 8:10 Грищук
Судді: В. Свіщов (Львів), М. Островський (Львів)

 

Коментарі

Позначки: ,