Місто на Львівщині може залишитись без питної води

Новини 30 Вересня, 2019 148

На середу, 2 жовтня, як інформує міський голова Нового Роздолу Андрій Мелешко, скликається комісія з надзвичайних ситуацій

Через дії АРМА та ПП “Гарант Енерго М” частина Нового Роздолу – під загрозою залишитись без питної води.

Така катастрофічна ситуація викликана звільненням усіх працівників дільниці з обслуговування теплових мереж Новороздільської ТЕЦ. Цю інформацію підтвердив Мирон Николин, майстер дільниці теплових мереж Новороздільської ТЕЦ, пише Розділля ТБ.

«Так, всі 10 працівників написали заяву на звільнення. Така ситуація може спричинити катастрофу з подачею питної води, зокрема, для мікрорайону БАМу у Новому Роздолі. Оскільки, працівники дільниці контролюють роботу насосу четвертого теплопункту, щоб підкачувати холодну воду для багатоповерхівок. Якщо працівники звільнились, то нікому буде це роботи!».

Інформацію про звільнення підтвердив Ярослав Лесюк в.о. заступника директора управителя Новороздільської ТЕЦ.

«Так я підписав дві заяви на звільнення працівникам дільниці: з 1 жовтня – для двох працівників та з 11 жовтня – для 8 осіб. Люди звільняються через невиплату заробітної платні упродовж вже півроку. Я їх розумію. В них є сім’ї, діти. Сім’ї треба забезпечувати. Це молоді фахівці, розумні, але ситуація така, що людям треба виживати».

Нагадаємо, ПП «Гарант Енерго М» зобов’язалось виплачувати щотижнево по 25% від заборгованості працівникам. Проте, компанія не справляється із взятими на себе зобов’язаннями. У  коментарі редакції Ярослав Лесюк підтвердив, що минулого тижня заробітна плата, як було узгоджено, не була виплачена.

ПП «Гарант Енерго М», позбавив місто Новий Розділ гарячого водопостачання з квітня місяця поточного року. Під загрозою опалювальний сезон на 2019-2020 роки через те, що управитель не готує ані тепломережі, ані ТЕЦ у відповідності до регламенту та  заходів підготовки міста до початку опалювального сезону. Працівники теплоцентарлі масово звільняються. Тепер місто під загрозою залишитись без постачання життєво-необхідної питної води.

Нацагенція АРМА вважає ПП «Гарант Енерго М» високоефективним управителем, тому повторно призначила дану компанію управляти теплоцентраллю Нового Роздолу. Натомість АРМА відмовила міській раді Нового Роздолу передати ТЕЦ в управління місту під час тендерного комітету, що відбувся кількома тижнями раніше.

На середу, 2 жовтня, як інформує міський голова Нового Роздолу Андрій Мелешко, скликається комісія з надзвичайних ситуацій, що діє при міській раді.

Коментарі

Позначки: , , , ,