Мінрегіон — головний виконавець заходів з розвитку регіону українських Карпат

Новини 15 Серпня, 2019 38

Карпати, Львівщина 2019, фото Назарій Юськів для 4studio.com.ua

Уряд на своєму засіданні схвалив План організації підготовки нормативно-правових актів, необхідних для реалізації Указу Президента України від 22 липня 2019 р. № 543 «Про розвиток регіону українських Карпат». Мінрегіон визначено головним виконавцем заходів.

Зокрема, Мінрегіону доручено до кінця вересня поточного року підготувати та затвердити Державну програму розвитку регіону українських Карпат на 2020 – 2022 роки з урахуванням пропозицій Мін’юсту, Мінекономрозвитку та Мінфіну щодо передбачення у проектах закону про Державний бюджет України на 2020 та наступні роки видатків, необхідних для реалізації Держпрограми.

Також з метою належної організації та контролю за процесом реалізації заходів та проектів в рамках Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020 – 2022 роки, Мінрегіон планує реалізувати проект «Створення та підтримка системи моніторингу соціально-економічного розвитку гірських територій Українських Карпат», який забезпечить:

  • моніторинг виконання завдань та заходів Державної програми розвитку регіону українських Карпат;
  • відслідковування динаміки показників моніторингу соціально-економічного розвитку гірських населених пунктів.

Реалізація зазначеного проекту планується за рахунок коштів, отриманих від Європейського Союзу у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики — Підтримка регіональної політики України, за напрямом «Підвищення ефективності управління регіональним розвитком».

Коментарі

Позначки: