Мешканців Винник тероризують телефонні шахраї

Новини 29 Березня, 2019 129

Ілюстрація: "Буг"

Уже дуже багато винниківчан «потрапило на гачок»  телефонних шахраїв, які вигадують все нові й нові способи, щоб видурити в людей гроші.

Про це повідомляє «Винниківський вісник».

Як зазначається, позаминулої ночі в помешканні 80-річної винниківчанки пролунав телефонний дзвінок. Піднявши слухавку, жінка почула розпачливий голос нібито свого 45-річного сина, який просив її допомоги й грошей – аж три – п‘ять тисяч доларів. Перелякана жінка дізналася, що її син, відбиваючись серед нічної вулиці від якихось нахабних алкоголіків, покалічив їх. Тепер нападники в лікарні, а він у руках у правоохоронців. Мовляв, йому милостиво дозволили здійснити один телефонний дзвінок до матері й попросити її терміново зібрати ці гроші, щоб одразу ж все залагодити. Він також повідомив, що за коштами прийде дружина одного з покалічених ним хуліганів, який перебуває в лікарні.

Перелякана жінка одразу ж побігла до своєї рідної сестри (а вони живуть в одному багатоквартирному будинку на вулиці Івана Франка) й буквально молила її про те, щоб вона терміново віддала всі свої збереження, а також заощадження племінниці. Але саме племінниця виявилася у цій родині найбільш холоднокровною й розсудливою. Не дивлячись на благання старої жінки не телефонувати до її сина (це категорично заборонив роботи, як з‘ясувалося згодом, телефонний шахрай), племінниця все ж таки йому зателефонувала. І яке вони отримали психологічне полегшення, коли син старенької повідомив, що він затримався у своїх справах і мирно йде до хати нічною вулицею Винник.

Тоді жінки ще раз зателефонували на номер шахрая. Дізнавшись, що його викрито, зловмисник вимкнув мобільник.

Ця «валідольна» історія завершилася для її учасників добре.

Але є багато сумних прикладів, коли люди панікували й віддавали шахраям великі суми коштів.

Тому людям потрібно пам‘ятати про те, що телефонні шахраї не вгамовуються. Вони й далі шукають нагод, щоб видурити у чесних людей їхні заощадження.

Отож, ніколи не панікуйте, не поспішайте віддавати невідомим людям свої гроші. Бо злодій пильно стежить за чесними громадянами й завжди є дуже добрим актором і психологом. Не дозволяйте себе нікому ошукати.

 

Коментарі

Позначки: , ,