Мешканців Львівщини запрошують долучитися до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Новини 12 Лютого, 2019 39
Мешканців Львівщини запрошують долучитися до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Мешканців Львівщини запрошують долучитися до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 12 лютого, у Львівській обласній державній адміністрації представили Програму заходів з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

«Учора в нас відбулась зустріч з родинами Героїв Небесної Сотні. Попередньо ми напрацьовували пропозиція. Яким чином цього року вшанували 5-ту річницю пам’яті Героїв Небесної Сотні і вийшли на спільний знаменник», – Мирослава Туркало.

Перший захід відбудеться уже в цю п’ятницю, 15 лютого, експонуванням виставки «Герої поміж нас. Небесна Сотня» у Львівській спеціалізованій школі №28, що на вулиці Тютюнників,2. В межах першої виставки вшанують пам’ять Героя України Володимира Бойківа.

Опісля, 26 лютого, виставка помандрує у Солонківську школу імені Героя України Миколи Паньківа.

Основу виставки складуть стенди-життєписи, виготовлені минулого року в Музеї визвольної боротьби України за участі родин Героїв Небесної Сотні. Напрацьовано графік проведення згаданого проекту у школах області на друге півріччя цього та перше півріччя наступного навчальних років.

«Виставка залишатиметься у кожній школі на тиждень для того, щоб кожна дитина шкільного віку мала можливість ознайомитися з нею», – повідомила Мирослава Туркало.
Також відбудеться тиха акція «Ангели пам’яті», яка розпочнеться 18 лютого о 15:00 годині на проспекті Шевченка у місті Львові.

«Цьогоріч спільно з родинами Героїв Небесної Сотні та школами ми розвішаємо на алеї символічні паперові витинанки у вигляді ангелів, якими прикрасимо дерева», – зазначила Мирослава Туркало.

Як повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій, закуплено 900 примірників виданої книги «Львівські лицарі Небесної Сотні», які передадуть у бібліотеки та школи Львівської області.

Окрім того, про кожного Героя Небесної Сотні з Львівщини планують створити відеопроект, який транслюватимуть на телебаченні.

«19 числа у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут на одній з будівель відкриють пам’ятну дошку Герою України, Герою Небесної сотні – Устиму Голоднюку. Розпочнеться відкриття об 11 годині», – наголосив директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Андрій Ковальський.
Окрім того, він додав: «Ми допрацьовуємо варіант показу кінофільму для молоді, молодіжних громадських організацій у одному із кінотеатрів міста».

20 лютого від ранку у храмах області відбудуться поминальні панахиди за Героями Небесної Сотні.

У цей день відбудеться покладання квітів та лампадок до могил осіб, що загинули під час Революції Гідності та борців за волю України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища.

«Спільно з учнівським парламентом Львівщини, молодіжними громадськими організаціями ми проведемо вечір пам’яті на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку, де згадаємо усіх тих, хто загинув на Майдані. Опісля, у Львівському обласному молодіжному центрі організуємо літературно-бардівський вечір «Пам’яті Героїв Небесної Сотні», – додав Андрій Ковальський.

Брифінг щодо представлення програми із вшанування пам‘яті Героїв Небесної Сотні

Опубліковано 4studio Вівторок, 12 лютого 2019 р.

Коментарі

Позначки: , , ,