Мешканців Львівщини закликають допомогти багатодітній родині

Новини 22 Грудня, 2018 130

Фото: Facebook/Оксана Андрущак

Мешканців Львівщини закликають допомогти багатодітній родині, яка мешкає у Пустомитівському районі.

Як пише на своїй сторінці у Facebook журналіст Оксана Андрущак, батьки та їх шестеро дітей потребують житло, оскільки їх хатина, придбана 13 років тому, мало придатна для проживання родини з дітьми і потребує ремонту.

Скриншот/Facebook

«Важко описати сьогоднішнє знайомство з сім‘єю, що живе на Пустомитівщині (неподалік Щирця). Важко сказати, що саме їм потрібно, бо потребують всього. Але почну з найважливішого – цій сім‘ї потрібна хата. Бо хоч батьки дуже стараються, а там біда – хата мокра, ремонтувати насправді складно: стіни покручені, мокрі, що зовні, що з середини, палять дровами, тому хата вся не прогрівається і їсти готувати в таких умовах теж складно», – йдеться у дописі.

Оксана Андрущак також зазначає, що в будинку мешкає «шестеро неймовірно привітних, радісних дітей: п‘ять дівчаток і одне хлопча маленьке. Батько Василь і мати Оксана – стараються, обробляють город, мають коня, господарюють наскільки вистачає сил. Вона працює двірником, він на пенсії – дивиться за господаркою. Він вже мав інсульти, вона має серйозні проблеми з нирками – але не йде до лікарів, бо ні часу, ні коштів. Одразу скажу – непитущі, привітні люди, просто збідовані. Сплять діти на старезних, незручних ліжках. Тісняться у двох кімнатах з низенькою стелею. Цим людям не просто, але вони стараються, а ще вони дуже скромні і не вміють просити, але я прошу за них».

Автор допису закликає небайдужих допомогти родині: «допоможіть, будь ласка, знайти того святого Миколая, ту заможну людину, яка може допомогти цим діточкам жити краще. Поруч на подвір‘ї є територія, де можна будувати нову хату, чи якось добудовувати поруч зі старою».

«Потрапила до цих людей випадково – допомагала дівчинці-волонтеру завести речі для дітлахів, що подарували благодійники. Емоції переповнюють – діти так тішились іграшкам, книгам і геть усьому – вони привітні, світлі, позитивчики. В однієї з них – Ганнусі сьогодні день народження. Їх мама зі слізьми дякувала за допомогу…», йдеться у дописі Оксани Андрущак.

Фото: Facebook/Оксана Андрущак

Коментарі

Позначки: , , ,