Мей обіцяє план щодо Brexit у наступні три тижні

Новини 11 Лютого, 2018 34

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей

У найближчі тижні прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей виступить з двома промовами щодо Brexit, щоб більш детально окреслити шлях виходу країни з Євросоюзу

Британія сподівається закріпити угоду про перехідний період наступного місяця і дійти згоди щодо довгострокової торговельної угоди в кінці цього року, повідомляє Reuters з посиланням на джерело в британському уряді.

Однак минулого тижня Брюссель заявив, що перехідної угоди може і не бути, а Лондон повинен уточнити, чого він хоче від ЄС.

Ці питання уряд Мей прагне розглянути у шести виступах прем’єр-міністра та інших старших міністрів в найближчі кілька тижнів.

Першу промову Тереза Мей виголосить на конференції в Мюнхені наступної суботи. У ній вона окреслить відносини з ЄС у сфері безпеки. У іншій промові Мей представить бачення майбутнього партнерства Британії з ЄС, хоча дата цього виступу ще не відома.

Із промовами виступлять також міністр закордонних справ Борис Джонсон, міністр у справах Brexit Девід Девіс, міністр торгівлі Ліам Фокс і міністр Кабінету міністрів Девід Лідінгтон.

Коментарі

Позначки: , ,