Медіа США критикують Рекса Тіллерсона за слова про “роль Кремля у війні в Україні”

Новини 08 Грудня, 2017 67

Рекс Тіллерсон

Державний секретар США, виступаючи в четвер у Відні, заявив, що адміністрація президента “невдало” хоче відновити зв’язки з Москвою, які погіршились до найнижчого рівня після холодної війни

Попри серйозний резонанс у США щодо втручання РФ у президентські вибори минулого року, державний секретар Рекс Тіллерсон все ж заявив у ОБСЄ, що єдиною найбільшою проблемою в американсько-російських відносинах є агресія Москви проти України. На цьому наголошує авторитетне американське видання Foreign Policy.

“Державний секретар США Рекс Тіллерсон, виступаючи в четвер у Відні, заявив, що адміністрація президента Дональда Трампа “невдало” хоче відновити зв’язки з Москвою, які погіршились до найнижчого рівня після холодної війни. Втім найбільша перешкода, за словами Тіллерсона – це нинішня роль Кремля у війні в Україні”, – зазначається в публікації.

При цьому підкреслюється, що глава Держдепу, принаймні у своїх промовах в ОБСЄ, не зосереджував увагу на інших проблемах у відносинах з РФ. “Тіллерсон не обговорював інші джерела напруженості двосторонніх відносин, зокрема, безпрецедентне втручання Росії в президентські вибори 2016 року”, – наголошує видання .

Як нагадує автор, Кремль організував публікацію вкрадених хакерами матеріалів, щоб зашкодити президентської кампанії Клінтон, створював хибні акаунти в соціальних мережах для поширення фейкових новин, які спричинили розкол у Сполучених Штатах.

Коментарі

Позначки: , , ,