Масові акції на захист заарештованих екс-урядовців відбулися у Каталонії

Новини 03 Листопада, 2017 41

Розгнівані каталонці вимагають від уряду в Мадриді припинити політичні репресії

На вулиці Барселони, Жирони і Таррагона вийшли десятки тисяч прихильників незалежності

У Барселоні увечері в четвер, 2 листопада, десятки тисяч людей прийшли до будівлі регіонального парламенту, вимагаючи звільнення заарештованих в четвер колишніх каталонських міністрів, – пише Deutsche Welle. Поліція оцінила кількість учасників у 20 тисяч осіб. Свій протест проти ув’язнення екс-міністрів висловила також мерка Барселони Ада Колау, яка назвала арешти проявом “авторитаризму” і “жагою помсти”. Великі акції протесту відбулися також у Жироні та Таррагоні.

Засудив арешт колишніх міністрів і футбольний клуб “Барселона”, який заявив про солідарність із ув’язненими та їхніми родинами. “За виняткової нинішньої ситуації ФК “Барселона” закликає до стриманості і підтверджує свою відданість свободі і демократичним принципам задля уможливлення побудови мостів, щоб владнати конфлікт за допомогою консенсусу, мирним і політичним шляхом”, – йдеться в заяві клубу, оприлюдненій на його сайті.

Відсторонений лідер Каталонії Карлес Пучдемон, який перебуває в Брюсселі, прокоментував арешт дев’ятьох колишніх міністрів уряду Каталонії, назвавши рішення судді Кармен Ламели “великою помилкою”.

Суддя має видати ордер на арешт Пучдемона в п’ятницю, 3 листопада, повідомили джерела інформагенції AFP. У відповідь на запитання, чи Пучдемон здасться правоохоронцям у разі видачі ордеру, адвокат відстороненого лідера Каталонії Пауль Бекерт заявив агентству Associated Press: “Звісно, інакше поліція прийде за ним”.

Ілюстрація: Deutsche Welle

Коментарі

Позначки: ,