“Марш обурених” у столиці вимагав закону про імпічмент

Новини 12 Листопада, 2017 94

У столиці пройшові "Марш обурених". Фото: "Українська правда"

Прихильники Міхеїла Саакашвілі провели чергову акцію у центрі Києва

У центрі Києва відбувся “Марш обурених”, анонсований лідером партії “Рух нових сил”, екс-главою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі, – повідомляє “Українська правда”.  Спочатку на Михайлівській площі зібралося кількасот людей зі синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами. Серед учасників також – дружина та син Саакашвілі, нардепи Юрій Дерев’янко, Юрій Левченко, Сергій Лещенко.

Учасники акції вимагають ухвалення закону про імпічмент президента. Фото: “Українська правда”

Учасники акції озвучили вимоги – ухвалити закон про імпічмент і створити антикорупційний суд.

Виступаючи перед учасниками, Міхеїл Саакашвілі заявив: “Наші акції реально небезпечні – але своїм мирним характером і для олігархату. Ми реально намагаємося здійснити переворот, але це переворот свідомості, а не в державі…”.

Міхеїл Саакашвілі; “Ми реально намагаємося здійснити переворот, але це переворот свідомості”. Фото: “Українська правда”

Відтак з Михайлівської площі учасники “Маршу обурених”” рушили до Майдану Незалежності та далі пішли вулицею Інститутською, вигукуючи “Імпічмент!”.

Учасники акції виклали на проїжджій частині з лампадок “Корупція вбиває”. Фото: “Українська правда”

Дійшовши до Адміністрації президента, учасники акції вигукували “Баригу на нари!”, “Банду геть!” та виклали на проїжджій частині з лампадок “Корупція вбиває”. За їхніми словами, це – символічне нагадування Петру Порошенку про необхідність боротися з корупцією.

Також учасники акції кинули в поліцію кілька запальничок, але конфікту не сталося: організатори “Маршу” відвели активістів від лінії кордону поліції.

Після акції під АП учасники “Маршу” рушили до площі Конституції під Верховною Радою, де відбулося чергове віче за участю Міхеїла Саакашвілі та інших політиків та активістів, які беруть участь в акції “Всеукраїнський збір”.

За порядком на заході стежили приблизно 300 правоохоронців. Фото: “Українська правда”

За інформацією Міністерства внутрішніх справ, на акції “Марш обурених” зібрались майже 400 осіб, за порядком на заході стежили приблизно 300 правоохоронців.

Коментарі

Позначки: , ,