Мадрид збереже пряме управління над Каталонією, якщо переоберуть Пучдемона

Новини 15 Січня, 2018 48

Карлес Пучдемон

Мадрид продовжить пряме управління над Каталонією, якщо Карлеса Пучдемон переоберуть главою уряду

Про це заявив прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, передає El Pais.

Рахой визнав у понеділок, що Народна партія наробила помилок у Каталонії, однак стверджує, що уряду, завдяки активації 155 статті Конституції країни вдалося зупинити незаконне проголошення незалежності автономії.

“Ми, як партія (Народна партія) зробили помилки, ми визнаємо їх, і ми повинні зробити з них висновки”, – сказав глава уряду під час зібрання партії. “Реакція влади призвела до ситуації, яка виявилася доброю для Іспанії, хоча, можливо, вона не була такою для Народної партії”, – додав він.

За словами Рахоя, пряме управління над Каталонією буде залишатися в силі до тих пір, поки наступний глава уряду не вступить на посаду. Однак цього не трапиться в разі переобрання лідера партії “Разом за Каталонію” Карлеса Пучдемона, який з жовтня минулого року перебуває у Брюсселі через відкриті проти нього кримінальні справи в Іспанії.

Раніше повідомлялося, що основні сепаратистські партії Каталонії погодились переобрати Карлеса Пучдемона на посаду глави Женералітету (уряду регіону) в кінці цього місяця.

Як відомо, іспанський уряд відхилив можливість того, що відсторонений лідер Каталонії Карлес Пучдемон може керувати регіоном з екзилу в Бельгії.

Нагадаємо, 21 грудня у Каталонії відбулися дострокові вибори до регіонального парламенту. Партії, що підтримують незалежність автономії, зберегли абсолютну більшість.

Коментарі

Позначки: ,