Львівські правоохоронці протидіють діяльності нелегальних АЗС та автозаправних пунктів

Новини 02 Січня, 2019 155
На Львівщині припинили діяльність ще двох нелегальних АЗС

На Львівщині припинили діяльність ще двох нелегальних АЗС

Львівські правоохоронці протидіють діяльності нелегальних АЗС та автозаправних пунктів.

Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Так, минулоріч у березні, за процесуального керівництва прокуратури області, до суду скеровано обвинувальний акт (ч.1 ст.272 КК України – порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) за фактом функціонування міні-автозаправної станції контейнерного типу без жодних дозвільних документів на проведення діяльності, пов’язаної з реалізацією дизельного палива.

Крім цього, за процесуального керівництва прокуратури, підрозділами Головного управління ДФС у Львівській області здійснювалось досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях (за ст. 204 КК України – незаконне виготовлення зберігання збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) за фактами незаконної торгівлі нафтопродуктами і паливом.

Обвинувальні акти скеровано до суду для розгляду по суті.

Водночас, слідчо-оперативними підрозділами фінансових розслідувань, у листопаді-грудні минулого року виявлено два факти протиправної діяльності на Львівщині АЗС та торгівлі на них паливно-мастильними матеріалами.

Фіскали вилучили два автозаправні комплекси, а протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст.164 КУпАП, скерували до суду.

Зазначимо, що з метою підвищення ефективності протидії нелегальній діяльності АЗС, належного розкриття, розслідування та попередження злочинів вказаної категорії, з ініціативи прокуратури області, керівниками місцевих прокуратур проведено 22 міжвідомчі наради та створено відповідні спільні робочі групи

.
Разом з тим, прокуратурою області на адресу місцевих прокуратур, Управління Служби безпеки України у Львівській області, Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області, Головного управління Національної поліції у Львівській області скеровано інформацію щодо розміщення на Інтернет-сторінці http://perevirazs.info/ інтерактивної карти активних нелегальних таких станцій та пунктів, що діють на території України, зокрема і на Львівщині.

Як наслідок – за процесуального керівництва прокуратури, органами Нацполіції у регіоні припинено діяльність більше 50 нелегальних АЗС/АГЗП.

Поліцейськими вилучено близько 17 тонн паливно-мастильних матеріалів, на які накладено арешт.

Здійснюється досудове розслідування у понад 30 кримінальних провадженнях цієї категорії.

Робота на вказаному напрямку триває.

 

Коментарі

Позначки: , , ,