Львівські митники затримали поштовий автомобіль, який перевозив чотири тонни незадекларованого вантажу

Новини 08 Лютого, 2019 48

Фото: ГУ ДФС

В один з підрозділів Львівської митниці ДФС прибув вантажний автомобіль під керуванням громадянина Республіки Польщі. Згідно з товаросупровідними документами, у ньому переміщували 449 шт. міжнародних поштових відправлень вартістю 26 940 Євро та вагою брутто 8575 кг. Інших документів до митного контролю водій не подавав.

Як повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області, під час перевірки у вантажному відсіку транспортного засобу було виявлено 407 вантажних місць (коробки і мішки) загальною вагою понад 4 т, інформації про які не було в товаросупровідних документах. Зокрема везли товари народного вжитку (одяг, косметичні засоби, дрібну побутову техніку, гарнітуру до мобільних телефонів, годинники, пігулки і т.д. ) виробництва Китайської Народної Республіки.

Отже, водій подав товаросупровідні документи, які містили неправдиві відомості щодо кількості вантажних місць. Тобто не вжив заходів для перевірки правдивості зазначених відомостей у товаросупровідних документах і не вніс ніяких відміток у міжнародні товарно-транспортні накладні. Жодних пояснень водій не надав.

Так, громадянин перемістив товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу як підстави для переміщення документів, що містять неправдиві дані щодо його кількості, ваги та вартості товару.

Фото: ГУ ДФС

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Товари – безпосередні предмети порушення митних правил – вилучено, їх вартість буде встановлено додатково.

Коментарі

Позначки: , , ,