Львівські митники вилучили контрабанди на 100 тисяч

Новини 06 Грудня, 2017 37

Ілюстративне фото

Справу скерують до суду, який і визначить покарання

Напередодні у пункті пропуску для автомобільного сполучення «Шегині – Медика» під час митного контролю мікроавтобуса працівники управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Львівської митниці ДФС виявили факт незаконного переміщення високоліквідних товарів в Україну. Про це повідомляє прес-служба ДФС у Львівській області.

“Під час письмового декларування водій, 37-річний мешканець Чернівецької області, заявив лише про наявність у нього особистих речей. Однак, під час огляду транспортного засобу в його салоні митники виявили екшн-камери GoPro, мобільні телефони iPhone 6s та iPhone 7, наручні годинники Apple Watch, Polar, Garmin fenix 3 HR, навушники, музичні колонки тощо – загалом 23 найменування. Як пояснив водій, його попросили перевезти коробки з передачами, і він не знав про їх вміст”, – йдеться у повідомленні.

Отже, громадянин не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей (наявність, найменування або назва, кількість тощо) про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 472 Митного кодексу України. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил. Товари, точну вартість яких буде встановлено додатково, вилучено.

 

Коментарі

Позначки: ,