Львівське сміття повертається до Садового

Новини 21 Червня, 2019 88

Ілюстрація: Твоє місто

З 1 липня 2019 року Львівська міська рада повертає повноваження щодо вивезення ТПВ з міста.

З липня 2017 року, відповідно до Меморандуму підписаного між Львівською ОДА і Львівською міською радою, повноваження вивезення відходів зі Львова були передані ЛОДА. У зв’язку з цим з міського бюджету перераховувалося Львівській ОДА 300 млн. грн в рік. З 1 липня 2019 року Львівська міська рада повертає повноваження щодо вивезення ТПВ з міста. За останні 2 роки місто напрацювало і реалізовано ряд заходів у сфері комплексного поводження з відходами.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як зазначається у повідомленні, 20 червня на сесії ЛМР було погоджено Програму відшкодування перевізникам додаткових витрат на вивезення твердих побутових відходів.

Як повідомив Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, ця Програма діяла до передання повноважень ЛОДА. Зараз її деталізували та прописали чіткий контроль за відслідковуванням роботи перевізників і компенсації їм витрат за перевезення ТПВ на полігони, що розташовані на далеких відстанях від Львова.

«З 1 липня ми забираємо повноваження по вивезенню ТПВ з міста Львова. Програма відшкодування додаткових витрат на вивезення твердих побутових відходів, яку сьогодні затвердили ухвалою сесії, — це та ж Програма, яка діяла до того, як ми передавали ці функції ЛОДА, лише більше деталізована. У Програмі чітко розписано, які документи мають подати перевізники, щоб отримати відшкодування. Отож, по факту ця Програма — це порядок подання документів, порядок проведення розрахунків і, відповідно, надання компенсації за додаткові витрати за вивезення ТПВ перевізникам. Адже є полігони на різних відстанях, як в межах Львівської області, так і в інших областях.

Юридичною особою, яка буде здійснювати розрахунки, став департамент з питань поводження з відходами. Для цього буде встановлено GPS-трекери на машинах та буде чіткий контроль за кожною тонною відходів”, — розповідає Сергій Бабак, заступник міського голови Львова.

«Юридично, з 1 липня, коли до нас перейдуть повноваження, ми можемо оголосити конкурс на визначення перевізників ТПВ. Згідно з чинним законодавством у цій сфері, перший місяць перевізники будуть возити сміття по тимчасових договорах. А вже після конкурсу з переможцями укладемо постійні договори. І якщо не буде політики у цій сфері, то загрози у ситуації з вивезенням ТПВ я не бачу”, — продовжує Сергій Бабак.

Коментарі

Позначки: ,