Львівська облрада виступить проти капітуляції

Новини 01 Жовтня, 2019 112

Позачергова сесія Львівської Обласної Ради ,фото 4studio

Голова Львівської облради Олександр Ганущин у Фейсбуці оприлюднив проект рішення.

Ми, депутати Львівської обласної заявляємо про те, що анонсований 1 жовтня 2019 року Президентом України Володимиром Зеленським документ, підписаний учасниками тристоронньої контактної групи у Мінську з реалізації так званої «формули Штайнмаєра» є неприхованою здачею національних інтересів і початком капітуляції України у російсько-українській війні.

Збройна агресія Російської Федерації розпочалася з неоголошених і прихованих вторгнень на територію України підрозділів збройних сил та інших силових відомств Російської Федерації, а також шляхом організації та підтримки терористичної діяльності, призвела до створення окупаційних адміністрацій у окремих районах Донецької та Луганської областей, в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.
Незважаючи на те, що тимчасова окупація Російською Федерацією частини територій України, не створює для Російської Федерації жодних територіальних прав, а діяльність збройних формувань Російської Федерації та окупаційної адміністрації Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях суперечить нормам міжнародного права, Російська Федерація як держава-окупант завжди прагнула легітимізувати створені нею в у окремих районах Донецької та Луганської областей незаконні органи влади.

Внаслідок реалізації так званої «формули Штайнмаєра» ми саме і отримаємо легітимізацію та тривале консервування терористичних окупаційних адміністрацій у окремих районах Донецької та Луганської областей через проведені вибори. Пізніше плануватиметься номінальне “повернення” вказаних територій до складу України. Враховуючи поведінку окупаційних військ та дії офіційного Кремля немає жодних причин вважати, що відбудеться контроль над всією ділянкою українсько-російського кордону.

У подальшому проведення наступних виборів до українського парламенту на остаточно закріпить присутність представників терористичних окупаційних адміністрацій у владі на національному рівні.

Все вищевказане стане можливим опісля імплементації нового законодавства про особливий статус та відповідних змін до Конституції.

У підсумку, разом з паралельним послабленням санкцій західного світу це означатиме перемогу Росії і поразку України.

Ми депутати Львівської обласної ради рішуче заперечуємо спроби вищого політичного керівництва України через реалізацію так званої «формули Штайнмаєра» розміняти перспективи Української державності на примарний мир ціною приниження з колишньою метрополією, що у підсумку знову зробить Україну частиною Росії.

Закликаємо органи місцевого самоврядування Львівської області висловлювати свої протести проти початку капітуляції.
Переконані, що місцеві ради інших регіонів України будуть солідарні з нами у позиції викладеній у цій заяві.

Закликаємо усі патріотичні сили представлені у Верховній Раді України заблокувати нову редакцію закону України про особливий статус Донбасу та узаконити проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях у окремих районах Донецької та Луганської областей.

Ні капітуляції!

Коментарі

Позначки: ,