Львівська облрада виступила на захист Парубія

Новини 24 Вересня, 2019 112

Позачергова сесія Львівської Обласної Ради ,фото 4studio

Львівська обласна рада, сьогодні, 24 вересня, звернулася із заявою до центральних органів влади щодо ситуації довкола Державного бюро розслідувань стосовно порушеного провадження за фактом створення та координування громадських угруповань з метою вчинення масових заворушень та альтернативної позиції відносно подій 2.05.2014 року на території м. Одеси.

Ми, депутати Львівської обласної ради, звертаємося до Президента України, Голови Служби безпеки України та Генерального прокурора України із закликом висловити жорстку позицію з приводу проросійського реваншу, який підсилюється зусиллями колишнього поплічника Віктора Януковича Андрієм Портновим за участю службових осіб з Державного бюро розслідування.

Загальновідомими є події в Одесі 2 травня 2014 року, коли патріотично налаштовані громадяни України відбили озброєний напад проросійських сепаратистів і підбурюваних громадянами Російської Федерації, та зупинили реалізацію планів Володимира Путіна зі створення так званої Новоросії на півдні України.

В основу порушеного ДБР кримінального провадження за заявою Андрія Портнова закладений варіант трактування подій 2 травня 2014 року в Одесі, який передбачає, що не було ніяких озброєних проросійських сепаратистів та російських терористів з намаганням встановити так званий «Руській мір», а були «підконтрольні А. Парубію «озброєні громадські угрупування, що скоїли терористичний акт».

Однозначно, таке кримінальне провадження інспіроване прокремлівськими силами, і є елементом російської агресії проти України, а дії посадових осіб ДБР, причетних до його реєстрації і розслідування підпадають під статтю «Державна зрада».

Ми, депутати Львівської обласної ради, заявляємо про неприпустимість легітимації правоохоронним органом, яким є Державне бюро розслідувань, подібних антиукраїнських суджень та трактувань подій російсько-української війни. Такі дії є початком системного наступу на всіх захисників України, котрі стали до лав добровільних батальйонів і зупинили свого часу «російську весну» у Дніпрі, Запоріжжі, Херсоні, Харкові.

Якщо Ви пане Зеленський, пане Баканов та пане Рябошапка, відбудетеся мовчанкою та відсутністю відповідних процесуальних дій, завтра на нас чекатиме продовження антиукраїнського шабашу підсилюваного правоохоронною системою. Бо якісь чергові «портнови», «єфремови» та інші особи, причетні до окупації Донбасу та анексії Криму скерують заяву на відкриття провадження проти військовослужбовців 3-го полку спецпризначення, 72 ОМБр, батальйону МВС «Дніпро-1», 93-ї ОМБр, 1-ї танкової бригади, 95-ї ОАМБр, 79-ї ОАМБр 74-го розвідувального батальйону, 81-ї ОДШБр, 80-ї ОДШБр добровольців з Добровольчого українського корпусу, Правого сектору та батальйону ОУН, які, за версію прокремлівських писак, будуть причетні до «знищення майна Донецького аеропорту».

Чекаємо на швидку реакцію!», – йдеться у тексті заяви.

Коментарі

Позначки: ,