Львівська облрада створила три лісові заказники місцевого значення

Новини 19 Листопада, 2019 142
Львівська облрада проголосувала за створення комунального закладу «"Будинок воїна"

Львівська облрада проголосувала за створення комунального закладу «"Будинок воїна"

Сьогодні, 19 листопада, Львівською обласною радою підтримано створення 3-ох лісових заказників місцевого значення загальною площею 2,1 га в лісах дочірніх підприємств ОКС ЛГП «Галсільліс» – «Розгірче» у Стрийському районі, «Заріччя» у Старосамбірському районі та «Солотвина» у Буському районі. Про це пише прес-служба Львівської обласної ради, пише Четверта студія.

Заказник «Заріччя» створений з метою збереження типових природних комплексів характерних для даного регіону, цінної медоносної бази, осередку поширення лікарських і харчових рослин та задля забезпечення охорони типових для хвойно-широколистяних низькогірних ландшафтів лісових екосистем.

Заказник «Розгірче» створений з метою збереження змішаних букових фітоценозів, підтримки загального екологічного балансу регіону та забезпечення охорони лісових екосистем.

Заказник «Солотвина» створений з метою збереження біорізноманіття, типових чистих соснових фітоценозів, типових для поліських морено-зандрових і долинних змішано-лісових хвойно-широколистяних ландшафтів лісових екосистем.

Коментарі