Львівська облрада спонукає Садового побудувати пам’ятник Героям Небесної Сотні

Новини 15 Травня, 2018 119

Львівська обласна рада прийняла рішення Про спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні на Сихові у Львові.

За таке рішення проголосував 61 депутат Львівської облради.

Депутати закликають Львівського міського голову Андрія Садового розглянути можливість співфінансування будівництва цього обєкту.

Як повідомили під час сесії, за його спорудження уже зібрано понад 4 тисячі підписів.

Також будівництво підтримує отець Орест Фредина.

Нагадаємо, родина Героя Небесної Сотні Андрія Дигдаловича підтримує проект рішення, підготований профільною комісією обласної ради, яким передбачено:

1. Спорудити меморіал Героїв Небесної Сотні у м. Львові, на проспекті Червоної Калини у сквері біля кінотеатру ім. О. Довженка, за концепцією авторського колективу у складі Михайла Хохоня та Петра Свистуна, який переміг на конкурсі, проведеному ГО “Громадський комітет для вшанування пам’яті українських героїв” у 2017 р.

2. Передбачити в бюджеті розвитку обласного бюджету на 2018 р. кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації для спорудження меморіалу Героям Небесної Сотні у м. Львові.

3. Звернутись до Львівської міської ради про погодження місця спорудження меморіалу Героям Небесної Сотні у м. Львові, на проспекті Червоної Калини у сквері біля кінотеатру ім. О. Довженка, відведення земельної ділянки під будівництво та співфінансування спорудження даного об’єкту.

Концепція меморіалу запропонована переможцями конкурсу, проведеного Комітетом вшанування українських Героїв.

Коментарі

Позначки: , , ,