Львівська область має 52 тисячі доз вакцини проти кору, – Синютка

Новини 08 Січня, 2019 134

Ілюстративне фото

У області проведуть імунізацію понад 20 тисяч школярів

У лютому стартує кампанія щодо збільшення рівня вакцинації від кору серед дітей шкільного віку. Відтак, у межах проекту планується провести імунізацію понад 20 тисяч школярів Львова та Львівської області. Про це під час апаратної наради заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

“Наше спільне завдання – протидіяти захворюваності дітей на кір. Зараз ми повинні проводити відповідну інформаційну кампанію, спілкуватись з батьками, вчителями, медичними працівниками та пояснити важливість вакцинації проти кору. Кожен повинен розуміти, що єдиним надійним захистом від цієї хвороби є щеплення. На даний момент у Львівській області є 52 тисячі доз вакцини виробництва Бельгії і Сполучених Штатів Америки, які будуть використані для цих заходів. І додатково МОЗ готове, у разі потреби, поставити ще таку саму кількість доз, – зазначив Синютка.

Нагадаємо, у межах візиту на Львівщину в.о. міністра охорони здоровя Уляна Супрун зазначила, що відповідно до наказу МОЗ невакцинованих дітей не допускатимуть до навчання у школах та дитячих садочках.

“Багато батьків, які не хочуть вакцинувати дітей, купують довідки і це неправильна система. У 2019 році ми не будемо питати, чому у медичній картці написано, що дитина вакцинована. Прийдіть і вакцинуйте дітей, ми хочемо, щоб батьки це розуміли і вирішили цю проблему”,  – додала глава МОЗ.

Аби збільшити рівень імунізації серед тих дітей, які пропустили планові щеплення з будь-яких причин, в регіоні працюватимуть мобільні бригади фахових медпрацівників.

“Мобільні бригади приїжджатимуть від школи до школи, в області є 52 навчених експертів щодо вакцинації, вони будуть у відрядженні від своїх основних місць роботи. Батьки, які не захочуть, щоб діти вакцинувались у школі можуть звернутись до свого лікаря і показати, що дитину вакцинували”, –  зазначила  Уляна Супрун.

Зазначимо, Львівська область є лідером щодо кількості захворілих. Це понад 11 тисяч випадків кору зареєстровані у 2018 році, це 22 % всіх випадків кору в Україні.

Коментарі

Позначки: , ,