Львівська митниця підрахувала збитки через блокування пунктів пропуску

Новини 27 Листопада, 2018 105

Ілюстрація: "Львівський портал"

В середньому за добу до держбюджету не надходить 30 млн грн.

Львівська митниця підрахувала збитки через блокування пунктів пропуску.

Як повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області,  25 листопада 2018 року почалось блокування пунктів пропуску через державний кордон через набрання чинності законами, відповідно до яких змінено порядок ввезення транспортних засобів на іноземній реєстрації.

Було заблоковано всі пункти пропуску на Львівщині. Станом на 26 листопада 2018 року розблокували три пункти пропуску, однак тільки для легкових автомобілів та автобусів. Вантажні транспортні засоби, які здійснюють перевезення вантажів суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, заблоковані. Відтак вантажі не можуть бути доставлені до місць призначення. Суб’єкти ЗЕД не можуть здійснити їх митного оформлення і сплатити митні платежі до державного бюджету.

«Упродовж 26 листопада,  Львівська митниця ДФС перерахувала до держбюджету 85 млн грн, тоді як раніше по понеділках ці платежі становили понад 120 млн грн. На сьогодні прогнозують надходження до бюджету 35 млн грн., в той час як по вівторках в середньому перераховували 65 млн. грн.», – інформують у відомстві.

Керівництво Львівської митниці ДФС ще раз звертається до протестувальників із закликом розблокувати пункти пропуску, не перешкоджати іншим громадянам та суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності у перетині кордону.

Коментарі

Позначки: , , , ,