Львівська міськрада прийняла у власність скандальне приміщення на вул. Короленка,7

Новини 01 Серпня, 2019 198
Львівська міськрада прийняла у власність скандальне приміщення на вул. Короленка,7. Фото: відкриті джерела.

Львівська міськрада прийняла у власність скандальне приміщення на вул. Короленка,7. Фото: відкриті джерела.

Сьогодні, 1 серпня, на сесії міської ради Львова прийняли ухвалу про прийняття у власність від Львівської обласної ради нежитлові будівлі на вул. Короленка, 7 з подальшою передачею Місії «Центр Опіки Сиріт» УГКЦ безоплатно.

Про це з місця події інформує кореспондент “Четвертої студії”.

«Я планував, що ми це приміщення передамо у власність, а не в оренду. Ми приймаємо це приміщення у власність громади міста Львова, і цією ж ухвалою передаємо це приміщення у власність УГКЦ”,- сказав Андрій Садовий.

Однак, депутат ЛМР Маркіян Лопачак запропонував передати приміщення на вул. Короленка, 7 Центру Опіки Сиріт в оренду на 25 років без права суборенди, за 1 грн в рік.

Відтак, ухвалу запропонували прийняти з озвученими правками, зокрема, у частині безкоштовної передачі приміщень.

Кінцевим текстом ухвали передбачили, що після реєстрації права власності за територіальною громадою міста Львова приміщень, їх передадуть церкві безоплатно. Виконком має створити спеціальну комісію, яка буде проводити процес передачі приміщень.

За ухвалу проголосувало 48 депутатів.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин подякував депутатам за прийняте рішення.

“48 «ЗА». Дякую Львівській міській раді, яка щойно підтримала рішення про виділення коштів у сумі 40 млн грн як субвенцію в обласний бюджет.Натомість, Львівська обласна рада передає приміщення Короленка, 7 у комунальну власність Львівської міської ради для потреб Центру опіки сиріт. Куди підуть отримані кошти з обласного бюджету? На ремонти в обласних лікарнях, школах та дитячих садочках області, котрі заплановані рішенням Львівської обласної ради.Найближчим часом ми розглянемо також питання як долучитися і до реконструкції Центру опіки сиріт. Дякую, колегам-депутатам Львівської міської ради та Андрію Садовому. Спільно зробимо більше”,- йдеться в дописі Ганущина.

Коментарі

Позначки: , , ,