Львівська, Київська та Миколаївська області отримають грант від ЄС на інвентаризацію земель

Новини 19 Липня, 2018 48

Фото ілюстративне. Джерело: volynnews.com

Львівська, Київська та Миколаївська області в рамках реалізації програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» отримають грант Європейського Cоюзу на суму 3 млн євро на проведення інвентаризації земель державної власності.

Про це йшлося під час підписання меморандуму про співпрацю між представництвом Світового банку, трьома облдержадміністраціями, Міністерством юстиції, ДП «Національні інформаційні системи» та Координаційним центром із надання безоплатної юридичної допомоги, передає УНІАН.

Як зазначила директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен, скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення може значно покращити економічну ситуацію в Україні, проте до цього необхідно завершити підготовчу роботу з інвентаризації земель.

«Ми збираємося підтримати процес реєстрації земель державної власності, щоб вони були повністю зареєстровані, помилки виправлені й будь-які проблеми, пов`язані з реєстрацією земель державної власності, були закриті», – сказала вона.

За словами Кахконен, у рамках реалізації проекту передбачається надання безоплатної правової допомоги власникам ділянок і землекористувачам, а також інформування їх щодо всіх нюансів земельних відносин.

Ця програма розрахована на п`ять років, на першому етапі планується провести інвентаризацію земель держвласності в шести сільських радах Київської, Львівської та Миколаївської областей. Всього в рамках реалізації проекту планується провести інвентаризацію земель у 100 сільрадах.

Серед очікуваних результатів – інвентаризація державних земель, упорядкування документації щодо земельних відносин на території пілотних сільрад, внесення всіх даних до Державного земельного кадастру.

Як повідомлялося, Верховна Рада в грудні минулого року продовжила діючий в Україні з 2001 року мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 2019 року.

 

Коментарі

Позначки: ,