Львівська дитяча залізниця урочисто відкриває сезон

Новини 05 Травня, 2018 210

Львівська магістраль запрошує мешканців і гостей Львова, Луцька, Ужгорода та Рівного на відкриття сезону пасажирських перевезень на дитячих залізницях

У неділю, 6 травня, на Львівській магістралі стартує черговий сезон пасажирських перевезень на дитячих залізницях.

Про це інформує прес-служба Львівської залізниці.

Львівська дитяча залізниця запрошує львів’ян та гостей міста на урочисте відкриття руху об 11-й годині на станцію Сонячна (зі сторони вул. Стрийської).

На Луцькій дитячій магістралі урочистості розпочнуться о 13-й годині на станції Росинка, а Закарпатська мала залізниця запрошує мешканців та гостей Ужгорода на святкове дійство о 10-й годині на станцію Молодіжна.

Зауважимо, що на Рівненській дитячій залізниці відкриття руху поїздів уже традиційно відбудеться 9 травня – у день її створення. Початок урочистостей заплановано на 10-ту годину на станції Партизанська.

Усі дитячі залізниці Львівської магістралі працюватимуть у вихідні та святкові дні з травня до вересня. Цього року вартість веселої та пізнавальної поїздки мальовничими маршрутами дитячих залізниць Львівської магістралі становитиме: у Львові – 12 грн. для дорослих і 6 грн. – для дітей, в Ужгороді квиток на дитячий поїзд в обидві сторони маршруту коштує 10 грн. для дітей та 20 грн. – для дорослих, у Луцьку та Рівному – 10 грн. для дорослих, 6 грн. –  для дітей (або відповідно 20 і 12 грн. в обидві сторони).

Дитячі залізниці Львівської магістралі, що розташовані у паркових зонах обласних центрів, є унікальними позашкільними гуртками та улюбленим місцем сімейного дозвілля із понад 60-літньою історією. Щороку вони збагачують знаннями та навичками багатьох хлопців та дівчат, чимало з яких у майбутньому обирають залізничний професійний шлях, а численним відвідувачам дарують незабутні враження та емоції.

 Довідково. Зауважимо, що Львівська дитяча залізниця утворилася на території Стрийського парку на основі колії, прокладеної для підвезення експонатів Крайової виставки. Сьогодні вона має дві станції – Паркову та Сонячну. Довжина колії – 1,2 км. Луцька дитяча залізниця розташована у затишній місцині вздовж річки Сапалаївки і має довжину 1,5 км (тупикова). Тут розташовані дві станції – Росинка і Водограй. Рівненська дитяча залізниця знаходиться у центрі міста на березі річки Устя. Шлях тупиковий із двома станціями – Партизанська та Озерна. Мала Закарпатська магістраль теж розташована практично у центрі Ужгорода. Довжина залізничного шляху тут становить близько 1,2 км, а поїзд курсує між станціями Молодіжна та Парк.

Коментарі

Позначки: ,