Львівщина в опозиції до Зеленського: від нього вимагатимуть не ігнорувати державну мову

Новини 24 Травня, 2019 117
Львівщина в опозиції до Зеленського: від нього вимагатимуть не ігнорувати державну мову

Львівщина в опозиції до Зеленського: від нього вимагатимуть не ігнорувати державну мову

У вівторок, 28 травня, депутатам Львівської обласної ради буде запропоновано ухвалити звернення до Володимира Зеленського щодо недопущення ігнорування статусу державної мови та використання її у своїй публічній діяльності.

Відповідну ініціативу, з якою звернувся відомий львівський громадський діяч, викладач Франкового університету Святослав Літинський, підтримав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

“Вважаю, що Президент воюючої держави повинен у публічних сферах суспільного життя повністю виключити власний вжиток державної мови країни агресора – Росії. Без сумніву, це є очевидним порушенням встановлених законодавчих норм Президентом і надалі у своїй публічній діяльності йому необхідно послуговуватися державною українською мовою. Окрім того, депутатам на сесії буде запропоновано підтримати звернення про неприпустимість винесення на референдум питання про укладення мирних домовленостей з Російською Федерацією, а також щодо призначення на посади осіб, які підпадають під дію Закону України “Про очищення влади”. Народ України на головній площі столиці виборював свободу та можливість жити у правовій державі, а наші бійці зупинили агресора на сході країни і досі захищають наші кордони. Не маємо права допустити нівелювання здобутків Революції Гідності та топтати пам’ять про наших українських Героїв”, – вважає очільник облради.

Олександр Ганущин закликав колег-депутатів прийти на сесію обласної ради і підтримати ці звернення.

Коментарі

Позначки: , ,