Львівщина увійшла до переліку регіонів, де створено кращі регіональні стартапи

Новини 23 Листопада, 2018 89

Фото: loda.gov.ua

Уряд підтримуватиме впровадження ефективних стартапів в Україні.

Як повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, про це під час конференції «Муніципалітети за стале зростання» повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Зараз ми хочемо підтримати проекти, які в першу чергу дають можливості побудувати співпрацю між регіонами, областями, громадами. Це може бути як сталий проект, так і  стартап. Він може стосуватися не тільки питань розвитку інфраструктури, це можуть бути і бізнес-проекти. І ми працюємо над тим, щоб до 50% з ДФРР спрямовувалось саме на ефективний регіональний розвиток», — зазначив Геннадій Зубко.

Він нагадав, що цього року у конкурсі, у рамках Програми підтримки секторальної політики України, що фінансується Європейським Союзом, здобули перемогу 70 найкращих регіональних стартапів. Проекти будуть реалізовуватися в Україні протягом наступних двох років за 5 напрямками — інноваційна економіка та інвестиції, сільський розвиток, розвиток людського потенціалу, розвиток туризму, загальноукраїнська солідарність.

Найбільш креативні та інноваційні стартапи – створення Карпатської мережі регіонального розвитку (Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька обл.); будівництво радіотелевізійної передаючої станції в Попаснянському районі на Луганщині; розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера «ГорбоГори» (Львівська обл.); розбудова спортивно-культурного простору на набережній р.Тетерів у місті Житомир; створення та просування на вітчизняний та світовий туристичний ринок комплексного туристичного продукту міста Білгород-Дністровський (Одеська обл.).

 

Коментарі

Позначки: , , ,