Львівщина стрімко втрачає соснові ліси

Новини 27 Червня, 2018 204

Всихаючий ліс. Фото: Львівлісозахист

На Львівщині збільшуються осередки масового всихання лісів.

Як повідомили у прес-службі Львівської обласної ради, про всихання лісів та функціонування системи електронного обліку деревини на підприємствах Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства (ОУЛМГ) йшлося під час  засідання Громадської ради при Львівському ОУЛМГ.

За словами першого заступника начальника Львівського ОУЛМГ Ярослава Целеня, на Львівщині площа всихаючих соснових насаджень на кінець 2017 року склала 3070 га. У 2018 році виникло 1764 га всихаючих насаджень.

Він також зазначив, що кліматичні умови останніх років Львівської області є сприятливими для масового розмноження шкідників і хвороб лісу.

«Це в свою чергу призводить до значного зниження продуктивності і якісного складу лісів. Така ситуація вимагає удосконалення роботи спеціалізованої лісозахисної служби та лісогосподарських підприємств і їх підрозділів, пошуку нових методів боротьби з шкідливими явищами», – сказав він.

За підсумками розгляду питання, комісія лісового господарства має підготувати лист-підтримку щодо необхідності прискорити питання про внесення змін до Санітарних правил в лісах України.

Коментарі

Позначки: