Львівщина стала пілотним регіоном реалізації програми прозорого управління земельними ресурсами

Новини 19 Липня, 2018 89

Фото ілюстративне. Джерело: irpin.online

Львівщина – пілотна область з реалізації Програми Світового банку щодо прозорого управління земельними ресурсами.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, сьогодні,  19 липня, у Києві, відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Львівської ОДА та Міжнародним банком реконструкції та розвитку («Світовий банк») в межах реалізації Програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні».

Метою Програми є підтримка уряду України у створенні передумов для прозорого функціонування ринку сільськогосподарських земель та підвищення ефективності використання земельних ресурсів, створення основи для інвестицій у сільськогосподарський сектор та сільську місцевість.

«Сьогодні ми бачимо позитивну динаміку розвитку сільського господарства Львівщини. Лише за минулий рік зростання в цій галузі склало більше 6 %. Саме тут понад 300 тисяч особистих селянських господарств ведуть свою діяльність. Вони забезпечують 90 % валового продукту, який генерується на території області, забезпечують продовольчу безпеку нашої країни. Це все роблять конкретні люди, серед яких особисті селянські господарства, фермерські господарства. Львівщина сьогодні багато робить для врегулювання земельних відносин, про що вже свідчать результати аудиту земель, який ми проводимо. Відтак співпраця у цьому напрямі сприятиме підвищенню ефективності використання земельних ресурсів, створення основи для інвестицій у сільськогосподарський сектор та сільську місцевість. Взаємодія зі Світовим банком дозволить нам вийти на ті стандарти, що рано чи пізно діятимуть в Україні. Окрім того,  ми хочемо дійти до впровадження того програмного забезпечення, що нині стандартизовано та уніфіковано в Європейському Союзі. В кінцевому результаті ми повинні мати відкритий доступ до бази землі, що унеможливить будь-які зловживання та незаконні дії у цій сфері», – зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Відтак в межах співпраці передбачено: обмін знаннями, даними, ідеями та набутим досвідом і поширення їх серед зацікавлених сторін, організація спільних заходів для координації діяльності у разі потреби,об’єднання зусиль та досвіду і залучення наявних ресурсів й засобів для досягнення встановлених цілей, створення спільної робочої групи. Окрім цього вживатимуться заходи, спрямовані на підвищення прозорості управління земельними ресурсами та захисту прав землевласників, землекористувачів, місцевих громад та держави.

«Окрім Львівської, Меморандуми підписали Київська та Миколаївська області. Саме ці регіони стали пілотними в Україні, де будуть реалізовуватись заходи Програми», – інформує прес-служба.

Фото прес-служби Львівської ОДА

Коментарі

Позначки: ,